Hajdú-Bihar
2021-08-24

Műhelyajtó szigetelés közben két személy kiesett egy vaskonténerből

A Berettóújfalui Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki szabálytalanul végeztette el a szigetelési munkálatokat, eközben ő és a kollégája is megsérült

A vádlott hosszabb ideje állt alkalmazásban egy alapítványnál, mint telepvezető, robbanómotoros targonca kezelésre bizonyítvánnyal rendelkezik.

 

A sértett is az alapítványnál állt alkalmazásban, mindketten egy biharkeresztesi üzem területén dolgoztak. 2020. december 14-én a vádlott, a sértett, valamint egy harmadik munkavállaló egy műhely több mint négy méter magas, kétszárnyú ajtajának utólagos hőszigetelését és lemezzel történő lefedését kezdték meg. A vádlott egy villástargoncával odaállt az ajtó mellé, a targonca villájára egy szögvasból és betonacélból készült vaskonténert helyezett el, amelynek alján azonban megfelelő rögzítési lehetőség nem volt kialakítva. A vaskonténerbe beszállt a vádlott és a sértett, majd a vádlott utasította a targoncavezetésben járatlan és jogosultsággal sem rendelkező harmadik társát, hogy a targoncával emelje fel a konténert.

 

Ily módon a vádlott és a sértett megkezdték a munkálatokat, a sértett az előfúrt lyukakat mélyítette. Ezalatt a vádlott a sértett mögé állt, így a vaskonténer megbillent, a vádlott és a sértett abból kiesett az ajtó előtti betonra, majd a vaskonténer rájuk zuhant.

 

A baleset következtében a sértettnek a felsőtestén többszörös, nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérülése keletkezett. A cselekmény kapcsán maga a vádlott is megsérült.

 

A vádlott több munkavédelmi szabályt is megszegett.

 

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje.

Újra hazai környezetben repültek a dartsnyilak

A szünet után potyogtak a gólok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek