Hajdú-Bihar
2022-07-27

Hamis bizonyítvánnyal igazolta szakképesítését a hajdúböszörményi asszony

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki munkakörének megtartásához hamis dokumentumot csatolt.

A vádlott egy hajdúböszörményi szolgálatnál dolgozott szociális területen. Munkaköréhez szükség volt szakképesítésre, ezért a nő 2021. február 23-án becsatolta a nevére kiállított, szociális asszisztensi szakképzést igazoló bizonyítványt.

 

A dokumentum másolatát továbbították a központi intézethez, ahol a regisztráció során kiderült, hogy a vádlott bizonyítványa hamis, mert az asszony ugyan elkezdte a képzettséghez szükséges képzést, de végül nem vizsgázott le, így bizonyítványt sem kapott.

 

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során feltárták, hogy a vádlott a hamis okiratot korábban 100.000 forintért vásárolta egy ismeretlen személytől.

 

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

 

Valentin-napi fenyegető üzenet egy berettyóújfalui iskolában

Két pálya, egy győzelem

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek