Hajdú-Bihar
2021-03-03

Ittasan okozott halálos balesetet a 471-esen - 4 évre börtönbe kerülhet

Az ítélet nem jogerős.

A Debreceni Járásbíróság 4 év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 2018 januárjában ittasan halálos balesetet okozott a 471-es számú főúton Hajdúsámson és Debrecen között. Emellett a sofőrt 4 évre a közügyektől, 5 évre pedig a vezetéstől is eltiltották. Az ittas sofőr 3 éve januárban a hajnali órákban megcsúszott az úton és áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött a szabályosan haladó sértett autójával. A vétlen sofőr a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetben a vádlott is súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A baleset időpontjában a vádlott használta, míg a sértett nem használta a biztonsági övet.

Dr. Nagy Zsuzsanna bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a vádlott büntetett előéletű, korábban ittas járművezetés vétsége miatt már felelősségre vonta őt a bíróság, továbbá két éven belül szabálysértés miatt is eljárás volt vele szemben, ezen felül pedig az ittas vezetés elszaporodottságát. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe az időmúlást, mert a baleset bekövetkezése óta 3 év eltelt, valamint a sértetti közrehatást, mivel a balesetben elhunyt férfi nem használta a biztonsági övet.  

A bíróság ítélete nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Fotó: police.hu

Izer Norbert: öt év alatt tízszeresére nőtt a kivások száma

A brit kormány szeptember végéig folyósítja a le nem dolgozott munkaórákra járó bérek zömét

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek