Hajdú-Bihar
2020-07-21

Visszaélt jótevőjével a hajdúhadházi nő

A Debreceni Járási ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki ismerősének jóindulatával visszaélve őt több alakalommal meglopta.

A vádlott baráti kapcsolatban állt az ügy sértettjével, aki anyagilag is támogatta a nőt. Aki viszonzásként rendszeresen takarítást és házimunkát vállalt a sértett Téglás mellett található tanyáján. A férfi emellett azt is többször engedte, hogy a vádlott gyermekeivel nála tisztálkodjon és időnként a tanyáján aludtak. 

A gyanúsított 2019 februárjában a sértettnél tartózkodott, eközben kihasználta, hogy a férfi a házat rövid időre elhagyta és kutatni kezdett a holmijai között. Ennek során megtalálta a férfi fém dobozban tartott több millió forint összegyűjtött pénzét, amiből utólag nem meghatározható összeget vitt magával. 

Ezután február és május között rendszeresen kihasználta, amikor a sértett távol tartózkodott, és nagyobb mennyiségű, alkalmanként fél millió forintot is elvitt magával.  A nő így közel nyolc millió forintot lopott el összesen a férfitől, amit saját célra fordított, így az okozott kár nem térült meg. 

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottra a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől való eltiltás mellékbüntetés kiszabását, továbbá indítványozták, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.  Az ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a járásbíróság előkészítő ülésén a vádlott beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

 

Két új szerződés a DVSC-nél

Korhut és Sós újra a Lokiban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek