Gazdaság
2023-01-31

A CATL arnstadti gyárát látogatták meg Debrecen vezetői

Papp László polgármester és Barcsa Lajos alpolgármester utazott a német városba, ahol a kínai akkumulátorgyártó vállalat üzeme mellett a türingiai város polgármesterével is egyeztetéseket folytattak 2023. január 31-én.

A debreceni delegációt Jason Chen, a Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) vezérigazgatója, valamint Matthias Zentgraf európai igazgató fogadta. A cég vezetői bemutatták az arnstadti gyárukat, amelyet az elmúlt héten adtak át. A CATL első európai üzeme a Debrecenbe tervezettel azonos technológiával működik. Papp László polgármester a látogatással kapcsolatban kiemelte: az európai zöld átállás mintaprojektjét láthatták.

„A gyár a 21. század legmagasabb technológiai színvonalát képviseli. Semmilyen szennyezőanyagot, veszélyforrást nem láttunk, az üzem a német biztonsági és munkavédelmi előírások maximális betartása mellett működik” – fogalmazott a városvezető.

Arnstadtban a város polgármesterével, Frank Spillinggel is találkoztak Debrecen vezetői. A CATL beruházásának politikai hátteréről Papp László elmondta: Európa nyugati felében gőzerővel dolgoznak azon, hogy az akkumulátorgyártó kapacitások jelentős mértékben növekedjenek.

„Európa a jövőjét meghatározó zöld megújulás tekintetében egyértelműen az akkumulátorgyártásra épít. Nem véletlen, hogy a német politikusok – a baloldali, zöldpárti politikusok is – egyöntetűen mintaprojektként tekintenek a CATL arnstadti üzemére” – fűzte hozzá Papp László.

 

 

 

 

Megnyitotta az évet a Debreceni Szakképzési Centrum

Varga Zsuzsa

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek