Egyetemi Élet
2023-05-08

Debreceni éremeső a hazai MEFOB FESZT-en

A Debreceni Egyetem sportlétesítményeiben április 28. és május 1. között rendezte meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség az idei MEFOB FESZT sportfesztivált. Az országos egyetemi és főiskolai megmérettetésen egy pillanatig sem vallottak szégyent csapataink.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság sportfesztiválja évről-évre hazánk legnagyobb felsőoktatási intézmények összecsapásával megrendezett sporteseménye. Nem véletlen, hogy a résztvevő egyetemek rendkívüli erőbefektetéssel készülnek a szereplésre, ennek eredményeképp pedig kiélezett csatákat láthatunk a pályán. Ezúttal a cívisváros nyolc sportágnak adott otthont, összesen hat helyszínen.
 
Itt csaptak össze az atlétika, a cheerleading, a kosárlabda, a futsal, a vízilabda, a tenisz, a sakk és a frizbi versenyzői is. A csatákat a DESOK Csarnokban, a Sportuszodában, a Főépületben, a Gyulai István Atlétikai Stadionban, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban és a DEAC Sportcampus pályáin vívták.
 
Ezek végén pedig a Debreceni Egyetem csapatai és azok szurkolói méltán ünnepelhettek, hiszen a hazaiak valóságos éremesőt rendeztek. A MEFOB egyébként nem csupán a sportesemények miatt jelentős fesztivál, hiszen megannyi kísérőprogramon is részt vehetnek az érdeklődők. Olyan nívós zenei pontok is rendre társulnak az egyetemi sportnapokhoz, mint például az idei, a Víztoronyban megrendezett Belga X Mirror Glimpse koncert, amely több száz rajongót vonzott – nem csupán a MEFOB közönségéből.
 
No, de nézzük, ki milyen dobogós helyezést szállított egyéni és csapatsportágakban a mieink részéről.
 
Kosárlabdában, futsalban és vízilabdában egyaránt a Debreceni Egyetem fiai bizonyultak a legjobbnak a mezőnyben. A futsalos fiúk az utolsó kettő percben három gólt rúgtak pécsi ellenfelüknek, ezzel megfordították az állást, és magabiztosan nyerték meg az aranymeccset.
 
 
A cheerleaderek megmérettetésén Senior Coed Group Stunt kategóriában a DEAC Bagiras aranyérmet ünnepelhetett, míg a fekete-fehérek Wolves névre hallgató alakulata a dobogó második fokára állhatott fel. A frizbizők között a DE gárdája ezüstéremmel zárta a MEFOB-ot.
Ami az egyéni sportágakat illeti, akad olyan mezőny is, ahol gyakorlatilag tarolt és mintegy monopolhelyzetet teremtve kizárólagos díjazott volt a Debreceni Egyetem. Ilyen volt például a sakk női divíziója, amelyben Veres Lilien, Titkó Eszter és Hajdu Franciska vitte el az érmeket. A férfiaknál Tóth Péter Balázs szerzett bronzmedált.
 
 
Az atlétáknál is bőven akadtak ragyogó eredmények a Nagyerdőn. A 110 méteres gátfutás döntőjében Szeles Bálint bizonyult a legjobbnak, a 800 méteres síkfutás második helyét Kapás Janka érdemelte ki, míg a távolugrás végső kiértékelésénél Iván Zsombor Álmos második, míg Pintér Erik harmadik lett, a távolugró lányoknál Svercsók Barbara eredménye ért harmadik pozíciót, a férfi magasugrók mezőnyét pedig Török Gergely abszolválta a legjobb eredménnyel.
 
 
A Debreceni Egyetem neve a legtöbbször a tenisz díjátadóján hangzott el. Női hallgatók profi kategóriában csak egyetemünk versenyzői lányai álltak a dobogón,: Punyi Anna lett az első. Bajnoki címnek örülhetett az Aranyi Ágnes-Punyi Anna hallgatói páros, hallgatói férfi profi egyéniben Vinnai Gyula, hallgatói férfi párosban pedig a Vinnai Gyula-Vinnai Tamás kettős. Emellett a DE hallgatói vegyespárosban is csak debreceni játékosok állhattak a dobogón: a bajnok páros a Punyi Anna-Reitmann Marcell duó lett.
 
Barna Marci

Varga Zsolt

Két DEAC-os is a díjazottak között

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek