Egyetem Tér
2024-04-22

Medikus Kupa: sport, barátságok, élmények

Debrecen adott otthont a hétvégén a négy magyarországi orvosképző intézmény közös sporteseményének, az 51. Medikus Kupának, melyen rekordot döntött a sportolók és a szurkolók létszáma is. A rendező Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacsapata izgalmas meccsek után aranyérmet szerzett, valamint a röplabdás és focista hölgyek is a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

Egyetemistákkal teltek meg a debreceni sportlétesítmények április 19. és 21. között. A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi, Fogorvostudományi, Gyógyszerésztudományi és Egészségtudományi Karának sportolói öt sportágban: röplabdában, kézilabdában, kosárlabdában, vízilabdában és labdarúgásban mérték össze ügyességüket a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem képviselőivel.

A debreceni férfi kosárlabdacsapat izgalmas meccsek után aranyérmet szerzett, valamint a röplabdás és focista hölgyek is a dobogó legfelső fokára állhattak fel idén. Női kézilabdában és férfi röplabdában ezüstérmes lett a Debreceni Egyetem együttese, a házigazda férfi kézilabda, férfi röplabda, női kosárlabda, női és férfi vízilabdacsapata pedig bronzérmet szerzett.

A Medikus Kupát ezúttal végül a pécsiek vihették haza, míg a Debreceni Egyetem a második helyen végzett. A legjobb egyéni teljesítményt nyújtó versenyzők és csapatok a vasárnapi záróünnepségen vették át a kupákat a Főnix Arénában.

Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára szerint az egyetem és a sport együttese az örök fiatalság receptje.

- Az egyetem fiatallá tesz és fiatalon tart, a sport fiatallá tesz és fiatalon tart, együtt ez az örök fiatalság receptje. A Medikus Kupa résztvevői pedig már ötvenegyedik alkalommal hozták el az örök fiatalság reményét – jegyezte meg az államtitkár, majd kiemelte, hogy már csak nyolcvan nap és Debrecen a "szomszéd várral", Miskolccal együtt rendezi meg Európa legnagyobb felsőoktatási és sporteseményét, az Európai Egyetemi Játékokat nyolcezer résztvevővel, akik Európa több mint ötszáz egyeteméről érkeznek Magyarországra.

A Medikus Kupa minden alkalommal teret ad az ország minden részéből érkezett medikusok számára az új ismeretségek, barátságok kialakítására is. A péntek és szombat esti bulikon régi és új ismerősök találhattak egymásra, miközben a hangulatot többek között Dzsúdló, Beton.Hofi és Pixa biztosította a több mint négyezer résztvevő számára.


DEHDK PR- és Sajtóiroda - Tar Attila Bendegúz

Pearl Jam - Dark Matter kritika: az utóbbi idők egyik legerősebb anyaga

Elhunyt Szentgyörgyi János

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek