Egyetem Tér
2024-02-09

DEDM: januárban újraindult a sportos versengés

Újra gyűjtik a sportos aktivitásokért járó pontokat a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) résztvevői. Januárban a Rektori-Kancellári Kabinet és a Gazdaságtudományi Kar dolgozói sportoltak a legtöbbet.

A DEAC szabadidősport szakosztálya 2022 tavaszától szervezi a sportos vetélkedést, amelynek célja, hogy a közösség (egyetemi szervezeti egységek) tagjai minél többet mozogjanak, felhívják egymás figyelmét is az aktív életmódra.

A DE-dolgozók sportolással töltött perceiket egy regisztrációs felületen pontokra válthatják. A bejegyzett pontok alapján minden hónapban kiderül, mely szervezeti egységek munkatársai a legaktívabbak.

2024 első hónapjában a száz fő alatti szervezeti egységek között a tavaly Az év aktív szervezeti egysége címet is elnyert Rektori-Kancellári Kabinet győzött. Szintén sokat mozogtak a Jogi Igazgatóság tagjai is, akik így ezüsttel zárták a januárt. A bronzérmes helyen pedig az M. Tóth Ildikó Sajtóközpont végzett, ahol a dolgozók közül szinte mindenki jegyzett be sportos aktivitást az erre a célra kialakított felületen.

- Vagyunk néhányan a Sajtóközpontban, akik nap mint nap kerékpárral vagy gyalog jövünk dolgozni és megyünk haza, illetve vannak, akik komoly sportteljesítménnyel járulnak hozzá a sikerünkhöz, rendszeresen hosszú távokat futnak, edzésekre, konditerembe járnak. Emlékeztetjük is egymást időnként a pontok bejegyzésére, ennek köszönhető ez a dobogós helyezés – mondta Trostel Henriett, a Sajtóközpont tartalommenedzsere.

A száz fő feletti létszámú egységek versenyében a tavalyi nagy menetelés után januárban is megállíthatatlan volt a Gazdaságtudományi Kar. Az elismerést Dajnoki Krisztina dékánhelyettes vette át csütörtökön.

- Motiváltak a kollégák, és bár Gazdaságtudományi Kar vagyunk, rengeteg olyan kutatási területünk van, ami magával a mozgással, a sporttal, az egészségmegőrzéssel foglalkozik és én bízom benne, hogy ez is hat a kollégákra, hogy sportoljanak és regisztrálják a pontokat – emelte ki a szakember.

A dékánhelyettes hozzátette: a kar dolgozói a legszínesebb sportpalettát vonultatják fel, a futástól a labdarúgáson, a tollaslabdán, a síelésen át egészen a balettig mindenféle mozgásformát űznek.

Fontosnak tartják a rendszeres mozgást, így nagyon aktívak a DE Egyetemi és Nemzeti Könyvtár munkatársai is, akik ezüstérmesek lettek januárban, és a dobogóra ezúttal is felért egy klinikai egység, a Gasztroenterológiai Klinika.

A DEAC szabadidősport szakosztályának vezetője, Mag Zoltán a hirek.unideb.hu-nak összegezve azt mondta: bár a tél nem a legfőbb időszaka a szabadidős mozgásnak, januárban is aktívak voltak a dolgozók.

- Harminchárom szervezeti egységtől több, mint ezer bejegyzés érkezett. A helyezettek esetében külön öröm, hogy nem csak sokat, hanem sokan is mozognak. A szervezeti egységek közötti versenyt még izgalmasabbá teszi az új lebonyolítás, vagyis hogy már két első hellyel kiemelt kategóriába kerülnek a legjobbak, így még korábban elindulhat a legjobbak egymás közötti versenye, illetve még több lehetőség kínálkozik a többieknek a normál kategóriában dobogós helyezés elérésére – jelezte a szakosztályvezető.

A helyezetteken kívül nagyon jól szerepeltek még januárban az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság dolgozói, a Kancellária Kis Szervezetek Válogatottja, a Közbeszerzési és Beszerzési Igazgatóság, a Pályázati Központ, a Tervezési és Kontrolling Igazgatóság, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika, az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinika, az Orvosi Képalkotó Klinika, az Urológiai Klinika és az Oktatási Főigazgatóság munkatársai is.

A DEDM mellett bárki beléphet a DEAC szabadidősport szakosztályába is, amely a közeljövőben – igényektől függően – közösségépítő, „kocsmasport” versenyek (csocsó, darts) szervezését is célba vette.

A cél a munkatársak rendszeres testmozgása, ezzel együtt az egészségmegőrzés. Külön öröm, ha valaki a program hatására kezd sportolni vagy még többet mozog, mint korábban.

Aki valamilyen aktivitást végez és szeretne pontokat gyűjteni szervezeti egységének, azt ezen a regisztrációs oldalon teheti meg, míg a DEDM Facebook-csoportja itt érhető el.

 

Sajtóközpont PKZs

Hét év után újra koncertet ad az Amorf Ördögök

Debrecenben több helyen nem lesz víz

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek