Egyetem Tér
2023-09-09

DEDM: egészségügyi dolgozók sikere

Két klinikai egység is dobogón végzett a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjának (DEDM) augusztusi megmérettetésében. A program népszerűsége töretlen, már az egyetem 44 szervezeti egysége verseng hónapról hónapra a dobogós helyekért.

A DEAC szabadidősport szakosztálya 2022 májusában indította útjára a sportos vetélkedést. Ha egy dolgozó mozog, a sportolással töltött perceket egy regisztrációs felületen pontokra válthatja. A bejegyzett pontok alapján minden hónapban kihirdetik, mely szervezeti egységek munkatársai a legaktívabbak.

Augusztusban a kisebb, vagyis száz fő alatti szervezeti egységek között a Kancellária Jogi Igazgatósága végzett az élen, immár harmadszor. Dolgozói így elvihették a nagy kupát és esélyesek az év végi abszolút győzelemre is.

Szilvasán Orsolya, a Jogi Igazgatóság DEDM-tagja elmondta: sokan futnak, crossfit-eznek, úsznak, kerékpároznak a munkatársak közül.

- Ez már a harmadik első helyezés, és nagyon örülünk neki. Viszonylag kis létszámú a Jogi Igazgatóság, de látszik, hogy mindenki nagyon aktív volt a nyári szabadságok alatt, szorgosan rögzítette a pontokat és ennek meglett az eredménye – fogalmazott Szilvasán Orsolya.

A száz fő alatti egységek versenyében második helyen a Tervezési és Kontrolling Igazgatóság, míg a harmadikon az Oktatási Főigazgatóság végzett.

A száz fő feletti létszámú egységek versenyében a júliusi harmadik hely után augusztusban már aranyéremnek örülhettek a Gasztroenterológiai Klinika dolgozói. Keszler Éva klinikai vezető ápoló örömének adott hangot, miután az első helyezettnek járó kupát átvehette.

- Csak májusban kapcsolódtunk a Dolgozói Mozgásprogramhoz, de mostanra összekovácsolódott annyira a csapat, hogy augusztusban már nagy örömünkre mi mozogtunk a legtöbbet a nagy szervezeti egységek közül. A vezetőségünknek egyébként is nagy küldetése, hogy megszerettesse a sportot és figyelje a munkatársak egészségét, emellé nagy motivációt jelent a program és a pontok gyűjtése is – emelte ki a vezető ápolónő.

Keszler Éva hozzátette: munkahelyi futócsoportjuk és tartásjavító torna-csoportjuk után már közös, kerékpáros túrát is szerveznek a Gasztroenterológiai Klinika dolgozóinak szeptemberben.

Továbbra is rengeteget mozognak, így másodikként zártak a DE Egyetemi és Nemzeti Könyvtár munkatársai, míg a bronzérmet szintén egy klinikai egység, az Urológiai Klinika nyerte.

Nagyon szoros versenyben maradt le a dobogóról az Agrárgazdasági Kutatóintézetek és Tangazdaság, illetve a Pályázati Központ is. Nagyon jól teljesített még a klinikai egységek közül a Kardiológiai és Szívsebészeti, valamint a Neurológiai Klinika, a karok közül a Műszaki Kar, a Természettudományi és Technológiai Kar, a Kancellária egységei közöl a HR Igazgatóság, az Egészségügyi Finanszírozási és Kontrolling Igazgatóság, a Kis Szervezetek Válogatottja, az Informatikai Szolgáltató Központ, illetve a Közbeszerzési és Beszerzési Igazgatóság is.

A DEAC szabadidősport szakosztályának vezetője, Mag Zoltán a hirek.unideb.hu-nak azt mondta: augusztusban csaknem 1800 mozgás-bejegyzést regisztráltak 44 egyetemi egységtől.

- Hogy a verseny milyen éles, azt az is mutatja, hogy a kisebb létszámú szervezeti egységek között eddigi egyeduralkodó Rektori-Kancellári Kabinetet most két szervezeti egység is megelőzte, tehát év végén izgalmas lesz az abszolút kategória első három helyezettjének eredményhirdetése – mutatott rá a sportvezető.

A Debreceni Egyetem egyedülálló, kifejezetten a dolgozók mozgását célzó és szorgalmazó programjába már több mint 1100-an kapcsolódtak be. Ez annak is köszönhető, hogy sok tag nem csak mozog, hanem meghívásokkal is egyre aktívabban veszi ki részét a közösségépítésből.

A cél a munkatársak rendszeres testmozgása, ezzel együtt az egészségmegőrzés. Külön öröm, ha valaki a program hatására kezd sportolni vagy még többet mozog, mint előtte.

Bármelyik szervezeti egység dolgozói „beszállhatnak” a versengésbe tetszőleges időpontban. A pontokat ezen a regisztrációs oldalon lehet gyűjteni, míg a DEDM Facebook-csoportja itt érhető el.

Sajtóközpont – PKZs

Több mint tizenhétezren érkeztek Ukrajnából pénteken

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek