Egyetem Tér
2023-07-20

Campus Fesztivál: tizenkétmillió forint jótékony célra

A Covid-árvákat és a Debreceni Karitatív Testület tevékenységét segítik a Campus Fesztivál nyitófogadásán befolyt összegből, amely csaknem duplája a tavalyinak. Ebben az évben mintegy 12 millió forintot adományoznak – hangzott el a fesztivál szerda esti hivatalos megnyitóján. A Campust idén 15. alkalommal rendezik meg, július 19-e és 22-e között.

A Campus Fesztivál szervezői a rendezvény nyitófogadásán részt vett vendégek által felajánlott pénzt minden évben jótékonysági célra fordítják. Az idei bevételből a koronavírus-járvány következtében árván, félárván maradt gyerekeket támogató Regőczi István Alapítvány, valamint a Debreceni Karitatív Testület tevékenységét segítik – ismertette a Debreceni Campus N.K. Kft. ügyvezetője a fesztivál szerda esti hivatalos megnyitóján.

Miklósvölgyi Péter elmondta: míg tavaly 6,7 millió forint, addig ebben az évben majdnem a duplája, 12 millió forint gyűlt össze adományként. 

- Egyre nívósabb az a partneri kör, amely a Campus Fesztivál mögé áll és segíti a rendezvény megvalósítását – hangsúlyozta köszöntőjében Papp László polgármester. 

Kósa Lajos országgyűlési képviselő pedig azt emelte ki, hogy az ország legszebb erdejében rendezik meg az ország legjobb fesztiválját.

- Azt kívánom, hogy a fesztiválozók száma jövőre már 350 ezer felett legyen – tette hozzá Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke. 

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora arról beszélt, hogy a fesztivál megrendezése szerzett kötelesség, a közönségnek pedig az, hogy eljöjjön és együtt jól szórakozzanak. 

- A Campus az ország legnagyobb magyar kézben lévő és leginkább magyaroknak szóló fesztiválja, ami a miénk, a debrecenieké – fogalmazott Bács Zoltán kancellár.

A Metal-Sheet Kft. ügyvezető igazgatója, Harangi Emil örömét fejezte ki, hogy második alkalommal állhatnak főtámogatóként a fesztivál mögött, és cégük segítheti Debrecen kulturális életét. 

A megnyitón köszöntötte a résztvevőket a BMW Group Gyár Debrecen igazgatója, Hans-Peter Kemser is, aki szintén kiemelte, hogy már másodszor lehetnek részesei a Campus Fesztiválnak.

A négynapos rendezvény 20 programhelyszínen zajlik. A közönség 315 zenei produkciót és számos egyéb attrakciót láthat a vasárnapig tartó Campus Fesztiválon.

Sajtóközpont - CzA

Oldjuk meg együtt a bűntényeket a Campuson

Újabb tehetséges fiatal támadó érkezik

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek