Egyetem Tér
2023-04-21

Tehetségek találkoztak a Kossuth Gyakorlóban

Tehetségnap keretében mutatták meg kreativitásukat, ügyességüket, tudásukat a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája diákjai csütörtökön. A hatodik alkalommal megrendezett alkotónapon mintegy ötszáz diák vett részt az Arany János téri intézményben.

- A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a tehetségek szakértő kezek között fejlődhessenek. Ez a tevékenység kiválóan illeszkedik a Debreceni Egyetem komplex, több pilléren nyugvó tehetségfejlesztő programjához – mondta megnyitóbeszédében Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

Bartha Elek úgy fogalmazott: a tehetség felelősség és kötelezettség, hiszen mindenkiben rejlik valamilyen készség. Az a fontos, hogy ezt a képességet felismerjük és minden nap lehetőséget adjunk arra, hogy kibontakozzon és fejlődjön.

- A tehetséggondozásnak kiemelkedő szerepe van intézményünkben. A tehetségnapon a gyerekeket ünnepeljük, összegezzük a tanév eredményeit, sikereit. Szeretnénk bemutatni egymásnak, a szülőknek és a nagyközönségnek a tehetséggondozás területén végzett egész éves munkánkat. A cél, hogy a gyerekek közös élményeket szerezve együtt alkossanak, dolgozzanak és gondolkodjanak – hangsúlyozta Denichné Hajdu Tímea, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája intézményvezetője.

A DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája akkreditált kiváló tehetségpontként és Minősített Tehetséggondozó Műhelyként évek óta segíti a tanulók kibontakozását.

- A gyakorlóiskolánk sikerességét mutatják a diákjaink eredményei is, akik számos országos megmérettetésen, tanulmányi versenyen, korosztályos bajnokságokban, illetve diákolimpiákon értek el kiemelkedő eredményt – tette hozzá az intézmény vezetője.

Az idei tehetségnapon műhelymunkát szerveztek a DE Gyakorló három feladatellátási helyének diákjai számára. Az alsó tagozatos tanulók humán, természettudományi és művészeti területeken mutathatták meg képességeiket, míg a felső tagozatosok kilenc témakörben alkothattak, tevékenykedhettek. Az elkészült pályaműveket az Arany János téri feladatellátási hely aulájában kiállítják.

Sajtóközpont - ÉE

Hatvan év 60 debreceni dala 39. rész

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek