Egyetem Tér
2022-12-13

Ha agrárium, akkor DE MÉK

Látványos bemutatókkal, érdekes előadásokkal és campus túrával várta a leendő egyetemistákat a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar kedden. A beiskolázási nyílt napon a pályaválasztás előtt álló fiatalok megismerkedhettek a kar új képzési lehetőségeivel, bepillanthattak a kar és a hallgatók mindennapjaiba is.

Kelet- Magyarország több városából érkeztek az agrárium iránt érdeklődő középiskolások a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar beiskolázási rendezvényére kedden. Az érdeklődő fiatalok előadásokon ismerhették meg kar képzési kínálatát, a mezőgazdaság elvárásainak megfelelően megújult szakokat, köztük a precíziós mezőgazdasági mérnöki alapszakot, amelyre most először lehet jelentkezni.

A mezőgazdaság, az élelmiszer-alapanyag, a környezet és a természet szorosan összefügg, a túlélés, a fennmaradás záloga. Szeretnénk, ha minél többen választanák a DE MÉK-et. Aki úgy dönt, hogy februárban a debreceni agrárképzésre jelentkezik, az ország legjobb agrárképzése mellett dönt, ahol modern körülmények között, gyakorlatorientált ismeretekkel és a tanulmányai végén versenyképes diplomával gazdagodhat - mondta megnyitóbeszédében Stündl László, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.



A kar képzési rendszerét a kar oktatási dékánhelyettese mutatta be. Sipos Péter kiemelte: a debreceni agrárképzés a mezőgazdaság legszélesebb spektrumával, az alap- és az osztatlan képzés, illetve a szakirányú továbbképzés területen is várja a hallgatókat.
 

Folyamatosan bővül a DE MÉK műszaki képzése. A tavaly elindított mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnöki alapszak után, 2023 szeptemberétől választható a precíziós mezőgazdasági mérnöki BSc is, amely az innovatív technológiák használata miatt népszerű lehet a fiatalok számára – tette hozzá Sipos Péter.



A nyílt napon a 2023/2024-es tanévben induló élelmiszer-, mezőgazdasági-, kertész-, természetvédelmi- és a vadgazda mérnöki, továbbá a lótenyésztő, lovassportszervező agrármérnöki, valamint az 5 éves, osztatlan agrármérnöki képzés mellett a külföldi ösztöndíj-lehetőségekről, mobilitási programokról is tájékoztatást kaptak az érdeklődő fiatalok és szüleik.


A Campus túra keretében a leendő egyetemisták ellátogattak a kar modern létesítményeibe, többek között az élelmiszerinnovációs tanüzembe, valamint az egyetemi űrprogramról is ismert Biodrome-ba. Az agrárium iránt érdeklődő középiskolások kipróbálhatták a farming szimulátort, állatbemutatón és sör analitikai előadáson vehettek részt, megnézhették a MÉK történeti kiállítását, drónos légi felvételeket készíthettek és megismerkedhettek a talajvizsgálati labor titkaival is.

 



Sajtóközpont - ÉE

Téli élménytáborral vár a Zoo Debrecen a hosszú szünidőben

Fábián Juli

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek