Egyetem Tér
2022-03-10

Megmozgatták testüket, lelküket

Csaknem félezer egyetemista sportolt együtt kedden a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének (DESKI) programjain. Csocsó- és pókerkupát is rendeztek, valamint nőnap alkalmából aerobik és jóga programokon vehettek részt a fiatalok.

A programok célja az volt, hogy a Debreceni Egyetem hallgatóinak szervezett formában adjanak lehetőséget a tanórán kívüli sportolásra. A mozgás közösségfejlesztő és egészségfejlesztő ereje mellett az ukrán-orosz háború miatt ezúttal a jótékonykodásra is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők és a résztvevők. Sokan vittek higiéniai termékeket, tartós élelmiszert és más, az ukrán háború elől menekülőknek fontos termékeket – tudta meg a hirek.unideb.hu a Debreceni Egyetem Sportirodájának vezetőjétől.  

- Csaknem százan ültek a pókerasztalhoz, míg a csocsókupán tizenhat egyetemista, azaz nyolc páros versengett nagyon jó hangulatban. A legnagyobb tömeget a Body & Mind mozgásprogram vonzotta, a DESOK-ban mintegy 350-en aerobikoztak és jógáztak együtt – részletezte Pöszmet Tibor.  

 

A Body & Mind elnevezésű rendezvény az EFOP 3.4.3-16-2016-00021 „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében" című pályázat keretén belül valósult meg. 

Kulturális előadás a Konfuciusz Intézetben

Épülhet a kerékpárút Polgár és Tiszaújváros között

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek