Egyetem Tér
2020-12-17

Alakul a SportCampus a Dóczyn

A Debreceni Egyetem 235 millió forrásból szépíti és bővíti a SportCampust

Az új székek már a helyükre kerültek, és épül a lelátót fedő tetőszerkezet is a Debreceni Egyetem Dóczy József utcai SportCampusán. Az új székek az egyetemi klub színeivel harmonizálva fekete-fehérek, a lelátók elé horganyzott acélkorlátokat építettek. A DEAC-pálya a fejlesztés révén alkalmas lesz minden másodosztályú labdarúgó-mérkőzés megrendezésére. A mindkét oldalról fedett, összesen 1600-1700 nézőt befogadó lelátókon a futballmérkőzésekre látogató drukkerek kényelmesebben, komfortosabb körülmények között biztathatják majd az egyetemi csapatot. A beruházás keretében egy új, 24 négyzetméteres, forgatható eredményjelzőt szereltek fel a sporttelepen egy interaktív Led-kivevítőfal formájában, ami nem csak a mérkőzéseken, hanem az oktatásban és a szórakoztatásban is szerepet kap. 

A lelátó és a pálya környékének korszerűsítése mellett hamarosan bővítik a sporttelep főépületét is annak érdekében, hogy a létesítményt nagyobb létszámú oktatási tevékenységre lehessen használni, valamint újabb lelátókat alakíthassanak ki. Az új, több mint 1100 négyzetméternyi hasznos alapterületű épületrészekbe a tantermek mellett irodákat, öltözőket, raktárhelyiségeket is terveztek. 

A jelenleg zajló átalakításokat az EMMI Sport Államtitkárság által koordinált 235 millió forintos infrastrukturális támogatásból valósítják meg a Dóczy József utcai sporttelepen. A műemlékjellegű lelátó és annak funkcionális bővítése a D2030 fejlesztési stratégia keretében bővülhet és újulhat meg. A beruházás várhatóan jövőre indulhat el.

Fotó: unideb.hu

Koronavírus: Hajdú-Bihar megyében kevés fertőzöttet azonosítottak múlt héten

Ismét Debrecen az Internetes Kultúra Fővárosa

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek