Debrecen
2024-03-19

Folytatódnak a nagyfelületű aszfaltozási munkálatok Debrecenben

A D2030 program keretében Debrecen területén a korábbi évekhez hasonlóan folytatódnak a nagyfelújítási munkálatok 2024-ben is. Ezek elsődleges célja az elöregedett és tönkrement aszfaltburkolatok cseréje és szükséges esetben az útpálya lokális szerkezeti javítása a közlekedés minőségének és biztonságának emelése érdekében.

Papp László polgármester elmondta, idén is folytatják az előző években elkezdett intenzív közlekedésfejlesztési programot. Az idei évben 57 útszakaszt érintenek útfelújítási vagy építési munkálatok. Ezek közül nagyfelületű aszfaltozásra közel 1,7 milliárd forint forrást biztosít az idei költségvetés – tette hozzá.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy a Tócóskert és Tócóvölgy útfejlesztése kiemelt szerepet kapott az elmúlt időszakban, hiszen megtörtént a Derék utcai csomópont átépítése, a Kishegyesi út autópályához közeli szakaszának felújítása, most pedig folyamatban van az István út és a Kishegyesi út újabb szakaszának felújítása.

Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő elmondta, az István út ezen szakasza jelentősen felújításra szorult, ezzel kapcsolatban számos lakossági jelzés is érkezett az érintett önkormányzati képviselőkhöz, ezért is nagy öröm, hogy elkezdődött ennek az útszakasznak a felújítása, amely könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé az itt közlekedők számára.

Varga András önkormányzati képviselő a folyamatban lévő belső szervizutak és parkolók megújításának fontosságát hangsúlyozta, valamint kiemelte, hogy a Kishegyesi út újabb szakaszának felújítása fontos közlekedésbiztonságot javító intézkedés.


Jelenleg a város 18 pontján folyik nagyfelületű aszfaltozási és útépítési munkálat:

Ady Endre utca (Nagyerdei körút – Köztemető közötti szakasz) - folyamatban

Jégvirág utca – folyamatban

Pallagi út (Teva V. kapu és buszforduló közötti szakasz) – folyamatban

Nagymacs – Kastélykert utca (Kastélykert utca 31 – 55. szám közötti szakasz) – folyamatban

István út - folyamatban

Kishegyesi út - folyamatban

Monostorpályi út (Mikepércsi út – Wekerle utca közötti szakasz) - folyamatban

Ondód – Kádárdűlő út - folyamatban

Pásti utca II. ütem - folyamatban

Napraforgó utca III. ütemének (Virágos utca – Napraforgó utca 12. szám közötti szakasz) - folyamatban

Jerikó uta 16-18-20. szám közötti szakasz - elkészült

Menyhárt József tér 1-6. sz. (Böszörményi szervízút – Jerikó közötti szakasz) - folyamatban

Vezér utca – vasúti átjáró utáni rész - folyamatban

Poroszlay út (Nagy Lajos király tér – Bolyai utca közötti szakasz félpálya) – március 21-én indul

Bádogos utca – Bádogos köz (útépítés) - folyamatban

Vashámor utca (útépítés) – ivóvízvezeték kiváltással indult meg a munka

Basahalom utca (útépítés) – ivóvízvezeték kiváltással indul a munka március 19-én

Jósa Miklós utca (útépítés) - ivóvízvezeték kiváltással indul a munka március 21-én

István út (Kristály utca – Holló László sétány közötti szakasz)

Az István út (Kristály utca – Holló László sétány közötti szakasz) nagyfelületű útfelújítása 2024. február 21-én (szerdán) az ideiglenes forgalomtechnikai eszközök kihelyezésével, valamint ezzel párhuzamosan lokális szegélycserével kezdődött meg. 


A beruházás során az elhasználódott aszfalt 2024. március 20-án kopóréteg lemarásra kerül, 2024. március 21-én alsó aszfaltterítés, 2024. március 22-23-án közmű szerelvények szintbe emelése és 2024. március 25-26-án az új aszfaltkopóréteg terítésére kerül sor. 2024. március 27-28-án befejező festési és tereprendezési munkálatok várhatóak időjárástól függően. 

A munkák - az időjárási viszonyok függvényében 5 hetet fognak igénybe venni, így előre láthatólag 2024. március 28-ig befejeződnek.

Az útszakasz felújítására az önkormányzat bruttó 40.000.000,- Ft forrást biztosít.

Kishegyesi út (Vág utca és István út közötti szakasz)

A Kishegyesi út (Vág utca és István közötti szakasz) nagyfelületű útfelújítása 2024. február 21-én (szerdán) az ideiglenes forgalomtechnikai eszközök kihelyezésével, valamint ezzel párhuzamosan lokális szegélycserével kezdődött meg. 

A beruházás során az elhasználódott aszfalt kopóréteg lemarásra kerül és az új aszfaltkopóréteg terítésére kerül sor. A kivitelezés során lokális pályaszerkezet cserét és a közműszerelvények szintbe helyezését is elvégzi a kivitelező.

A munkák - az időjárási viszonyok függvényében 8 hetet fognak igénybe venni, így előre láthatólag 2024. április 17-ig befejeződnek, de a kivitelező mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elkészüljenek.

Az útszakasz felújítására az önkormányzat bruttó 180.000.000,- Ft forrást biztosít.

Feladta magát Svájcban egy magyar drogkereskedő

A DE-BTK Művészeti Központ tavaszi szemeszterének kínálata

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek