Debrecen
2023-08-17

Új vidámparki attrakciót, barokk körhintát adott át a Zoo Debrecen a Galiba Gyermekfesztivál nyitónapján!

A hazánk egyetlen klasszikus vidámparkjának otthont adó és idén 65 éves intézmény ígéretéhez híven nemcsak állatkerti, hanem vidámparki újdonságokkal is ünnepli megnyitásának jubileumát, amely keretében ma ünnepélyesen átadta a nagyközönségnek legújabb attrakcióját, a Barokk körhintát Papp László polgármester részvételével és TRIO Harmony együttes élőzenéjének kíséretében.

A korszerű LED világítással felszerelt és mindössze 1500 wattos fogyasztású díszes ringlispíl az észak-olaszországi Montagnana városában több mint 40 éve működő Sopark családi manufaktúra kézműves munkáját dicséri, akiknek eszközei Európa-szerte számos szórakoztatóparkban és szabadidős létesítményben üzemelnek, többek között Monte-Carlóban és a franciaországi Angers városában is.

A Park műszaki és kertészeti munkatársai egy héttel az érkezése után végeztek is a körhinta méltó környezetének kialakításával a vidámparki bejárattal szemben, az Elvarázsolt kastély szomszédságában, így teljes pompájában várja a Virágkarnevált augusztus 17. és 20. között kísérő Galiba Gyermekfesztivál látogatóit. Varázskarszalag megváltásával akár korlátlanul igénybe vehető lesz nemcsak a karneváli hét végéig, hanem az augusztus 25-i Állatkertek Éjszakáján és Halloweenkor is, de a vidámparki szezonon kívül négy évszakosan is a Nagyerdő és a cívisváros ékessége és a gyermekek örömforrása lesz.

Nagy büszkeség a Park számára, hogy ezzel a 20 millió forintos értékű attrakciófejlesztéssel sok év után visszatért élményelemeinek kínálatába az egyik legnagyobb hagyományú mutatványos berendezés, a klasszikus körhinta, amelynek a vidámparkok világában betöltött fontosságát mi sem mutatja jobban, mint hogy szerepel a Vidámparkok Világszövetségének (IAAPA) előző arculatában és a Zoo Debrecen tavaly elkészült új logójában is. A Barokk körhinta a vidámparki tradíció mellett az állatkerti fajmegőrző munka és a cívis identitás üzenetét is hordozza majd a díszes kazettáin megjelenő képeken.

Közlekedési rend a DVSC – RAPID WIEN mérkőzés idején

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek