Debrecen
2023-06-20

Elkezdődtek az idei földút-karbantartási munkálatok Debrecenben

A Róka utcán vonult fel elsőként a kivitelező a 144 utcát érintő program részeként. A helyszínen Papp Viktor, az önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának vezetője és Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót 2023. június 20-án.

A szilárd burkolattal nem rendelkező utak karbantartását az idei évben mintegy 150 millió Ft-ból a Kertségi Fejlesztési Program keretében biztosítja a város. A rendelkezésre álló összeg 144 db utca lokális jellegű, vagy akár hosszabb, egybefüggő szakaszokon történő javítását biztosítja. Papp Viktor, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetője elmondta: a cél a biztonságosabb és jobb közlekedés biztosítása.

„65 helyszínen gréderezés folyik majd, 76 helyszínen felülterítési munkálatok valósulnak meg, ezek a földutak egyengetését, illetve a korábban stabilizált kátyús szakaszok rendbetételét jelentik. Három helyszínen – a Szárazmalom utcában, a Vaskohó utcában és a Vashámor közben útstabilizáció valósul meg, ami azt jelenti, hogy az útalap kiásása után kavicsos, zúzott köves felületet kap” – részletezte Papp Viktor.

A program első helyszíne a felülterítéssel érintett Róka utca volt. Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy ez a városrész egykor termelőszövetkezeti terület volt, nyílt árkos csapadékvíz-elvezető rendszerrel.

„Ahogy beépült a terület, ezeket az árkokat betemették, így a legtöbb utcának nincs lefolyása. Ha megáll rajta a víz, rövid időn belül kátyús lesz, ezért van szükség időről-időre a javításukra. Ezeken a területeken összesen 19 utcát, mintegy 18,5 millió forint értékben érint majd a karbantartás.” – magyarázta Komolay Szabolcs.

A városban zajló földútjavítási munkálatok az időjárás függvényében várhatóan nyár végéig, ősz elejéig tartanak majd.

 

Újabb nagylelkű főszponzort köszönthet támogatói körében a Zoo Debrecen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek