Debrecen
2021-12-06

Már a második gyertya is ég Debrecenben!

Tegnap gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján.

2021. december 5-én is az Emlékkertben lobbant fel a gyertyaláng, csak úgy, mint az első adventi vasárnapon. Az ünnepségen Puskás István alpolgármester képviselte Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatát. 

Az ünnepi műsorban közreműködött a Debreceni Szentháromság Magyar Ortodox Egyházközség kórusa, a Kölcsey Ferenc Gyakorló Általános Iskola Kicsinyek Kórusa, Bakota Árpád, a Csokonai Színház színművésze, valamint az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház is. Az adventi gyertyagyújtás előtt pedig Asztalos Richárd, a Debreceni Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze, valamint Sipos Barnabás a Debreceni Szentháromság Magyar Ortodox Egyházközség parókusa osztotta meg gondolatait. 

Puskás István alpolgármester elmondta:

,,Az utóbbi két évben inkább volt részünk gondokban, mint boldogságban és derűben, ebben a helyzetben pedig különösen fontos, hogy a jövőbe vetett türelmes hittel várjuk a jót. Az advent közösséggé formál, hiszen a gyertyagyújtás tradíciója a múlt, a közös cselekvés a jelen, míg az ünnep várása a jövő tekintetében köti össze emberek millióit."

Meghalt Kóbor János

Nagy-Britanniában nőtt az autóeladás novemberben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek