Debrecen
2023-06-05

Kezdődik a Könyvhét

Beszélgetés Szendrei Tibor illusztrátorral a debreceni Ünnepi Könyvhéten.

A 94. Ünnepi Könyvhéten Debrecenben a Méliusz Mobil Könyvtár színpadán Szendrei Tibor beszélgetőpartnere Váradi Ferenc lesz, a Campus Rádió műsorvezetője.
A tervek szerint a következő témákról esik szó majd:

- Hogyan indul egy autodidakta grafikus pályája?
- A fantasy műfajról, az illusztrációs technikákról
- Hogyan készül egy könyvborító, könyvillusztráció?
- Műhelytitkokról, inspirációkról
- A Intuíciók című művészeti albumról, keletkezésének történetéről
- Alkotói tervekről

2023. JÚNIUS 9., PÉNTEK, 18:00

Debrecen, a Csapó utcai sétálóövezetben a Fórum bevásárlóközpont és a Roncsbár között felállított Méliusz mobil könyvtár színpada

Szendrei Tibor debreceni grafikus, szabadúszó illusztrátor. Az elmúlt három évtizedben során számos képregény, könyvborító, illusztráció, festmény és tollrajz került ki a keze alól, melyek többsége a legismertebb hazai és külföldi írók munkáihoz készültek. Szinte minden korosztály számára alkotott már, s a legtöbb műfajban otthon is érzi magát, de a legismertebb és legnépszerűbb alkotásai mégis a fantasztikus irodalomhoz köthetőek.

A magánkiadásban megjelent, Intuíciók című művészeti albuma pályájának kezdetétől egészen napjainkig nyújt sajátos összefoglalót fantasy és sci-fi illusztrációi világából. Valós történetekkel, tapasztalatokkal, gondolatokkal fűszerezi a művei bemutatását, melyek tartalma talán többet árul el róla, mint egy részletes önéletrajz.

Esőhelyszín a Csapó utcai programok esetében a Libri Fórum könyvesbolt.
A programokra a belépés díjtalan!

Balázs Ákos

Doktor Kondor 50!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek