Debrecen
2023-02-10

LED-csere program Debrecenben

10 darab LED izzó akár 30.000 forintot is megspórolhat neked évente?

Manapság már nem olyan meglepő, hogy egyre többen használnak LED világítást. Azonban 5-10 évvel ezelőtt igazi drága mulatságnak számított, ha valaki ilyen izzókat használt otthonában. Ha valaki szeretne egy energiatakarékos lakást kialakítani, szinte az első teendői között szerepel hagyományos izzóinak lecserélése LED izzókra. 

De vajon tényleg jobbak ezek az izzók?

A LED izzók esetében nem kell bemelegedési időről beszélni, így azonnal a maximális fényerővel képesek világítani, mindemellett nem melegszenek fel, így nem tudnak égési sérüléseket okozni, ha véletlenül hozzájuk érnénk. A LED izzók fénycsöve a hagyományos égőkkel szemben nem vibrál, így nem bántja a szemünket sem.  

A LED izzók üzemideje igen hosszúnak mondható – körülbelül 5-10 év – és energiahatékonyságban is kiemelkedőek. A hagyományos égőkhöz képest az energiamegtakarítás 80-85%-os. A folyamatos le- és felkapcsolás a hagyományos izzók élettartamát megrövidíti, ezzel szemben a LED égőknél ez a probléma nem jelentkezik. 

Szén-dioxid kibocsátást tekintve is kiemelkedőek a LED égők, hiszen ezek rendelkeznek a legalacsonyabb kibocsátással, mindamellett, hogy gyártásuk során mérgező anyagok nem keletkeznek, valamint kevés hulladék képződik a termelés során. Minden egyes hagyományos halogén izzó, amelyet hasonlóan fényes LED izzóra cserélünk, körülbelül 5 kg CO2-kibocsátást takarít meg teljes élettartama alatt.

Debrecenben lakossági LED-csereprogram kezdődött, eddig már több mint 3000-en regisztráltak. A regisztráció február végéig lehetséges az alábbi linken:

https://ledcsere.hu/

A legfontosabb a saját biztonságunk és a környezetünk védelme!

Soha nem hallott dal a Linkin Parktól

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek