Debrecen
2022-09-21

Találkozás -a zene és tánc összeolvadása

Idén is lesz Nagy Táncválasztó, ahol a debreceni tánciskolák mutatkoznak be a nagyközönség előtt, valamint ingyenes táncórákon is résztvehetnek az érdeklődők.

A IV. Nagy Táncválasztó 2022. szeptember 25-én rendezik meg az alábbi városokban:


Budapest – Debrecen – Győr – Kőszeg – Miskolc – Nyíregyháza
Pécs – Sopron – Szeged – Szekszárd – Székesfehérvár – Kecskemét


A Táncpedagógusok Országos Szövetsége és a Magyar Táncművészeti Egyetem 2019-ben a Tánc Világnapja (április 29.) alkalmából hagyományteremtő szándékkal és rendkívüli sikerrel rendezte meg az első NAGY TÁNCVÁLASZTÓ workshopot. A „Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!” szlogennel meghirdetett program célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a választás lehetőségét. A táncműfajok megismertetésén túl, fontos a tánc és mozgás széles körben történő népszerűsítése, hogy minél többen a táncban találhassák meg az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat.

30 perces tematikus órákon vehetnek részt az érdeklődők, ahol képzett táncpedagógusok tanítanak majd. Emellett pedig különböző helyszíneken, számos érdekes program – táncfilm vetítés, táncbemutató, kiállítás, kerekasztal-beszélgetés – várja a látogatókat.

Debreceni programok:

10.00-17.00 óra között 30 perces ingyenes táncórák lesznek CSIL Debrecen Kossuth u 1. szám alatt, továbbá a városban működő táncművészeti csoportok műsorokkal és szabadtéri programokkal készülnek a Dósa nádor téren.

A táncórákhoz regisztráció szükséges, további információkat pedig a https://nagytancvalaszto.hu/?fbclid=IwAR3uzXW8SZAHy2vamJKhLk9tw4T-hiTxX4Zo6x7ZGMZZktEpx5THEIQgqCw weboldalon olvashatnak az érdeklődők. 

A hokiisten ellenünk volt ezen az estén

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek