Debrecen
2022-01-20

Folytatódnak a fejlesztések a Tócóvölgyben

Bemutatták a Tócóvölgy második ütemének terveit január 20-án, csütörtökön Debrecenben. Papp László, Debrecen polgármestere kifejtette, hogy a legfontosabb feladat az elmúlt években az volt, hogy megtalálják a stratégiai válaszokat a város lakáspiaci folyamataira. Az önkormányzati tulajdonban lévő tócóvölgyi területen, egy olyan jelentős fejlesztési programot alakítottak ki, amelynek fő célja, a pályakezdő debreceni lakosok számára megfizethető lakásokat biztosítása.

Az önkormányzat tervei között szerepel a fiatalok megfizethető ingatlanokhoz juttatása mellett egyfajta kedvezményes bérlakás rendszer bevezetése, amivel tudják segíteni az érintettek lakáshoz jutását.

Debrecen polgármestere kiemelte, hogy bizonyos városi stratégiai ágazatok esetében a bérlakás program hozzájárulhat, hogy a fiatal, tehetséges munkaerők Debrecenben telepedjenek le, és itt dolgozzanak. Példaként említette a pedagógus szakmát. 

A zöld területekre is kiterjed a fejlesztés, tervben van egy 30 ezer négyzetméteres közpark kialakítása, mely összefügg a Civaqua programmal. A Tócópataknál, egy a Békás-tónál is nagyobb vízfelületet is szeretnének létrehozni, köré pedig pihenő övezetet, kikapcsolódásra és sportolásra alkalmas zöld területet képzeltek el. 

A közlekedési rendszer fejlesztésénél ügyeltek arra, hogy ne zavarják a már meglévő lakóterületekeket. A második ütemben a Kishegyesi út és a Vincellér utca felé is biztosítani fogják a közlekedést, anélkül, hogy a jelenlegi lakótelepelek lakosainak ez bármilyen hátrányt jelentene. 

Papp László hozzátette, hogy a város számára azért pozitív ez a fejlesztés, mert érdemi befolyást tud gyakorolni a debreceni lakáspiaci folyamatokra.

Szennyezés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek