Debrecen
2021-10-18

Nyelvvizsgaközpont lesz a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

A diákok világszerte elismert nyelvvizsgát kaphatnak, amely előnyt jelenthet a németországi és a magyarországi német cégeknél történő munkavállaláskor.

Dr. Barcsa Lajos, a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum igazgatója az eseményen elmondta, hogy a gazdasági környezetben nagyon fontos az, hogy valaki jól beszéljen németül. Ezért is zajlik az intézményben 2002 óta német két tanítási nyelvű képzés. 

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja kiemelte:

Kulcsfontosságú szerepe van a városban a német gazdasági partnereknek, ezért a DSZC munkája során fontosnak tartja, hogy a magas színvonalú szakmai tudás mellett a diákok megfelelő nyelvtudást is szerezzenek. A kancellár hozzátette: a DSZC igazodik a gazdasági partnerek elvárásaihoz, igényeihez, ezért intézményeiben kiemelt figyelmet fordít a német nyelvre, ennek megfelelően több iskolában is elérhető a magyar-német két tanítási nyelvű képzés. Ennek köszönhetően a diákok a munkaerőpiacon és a felsőoktatásban is megállják a helyüket.

Dr. Papp László, Debrecen polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy meghatározó szerepet tölt be a debreceni szakképzésben a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum. Emellett az intézmény vezetésének előrelátását mutatja az, hogy már két évtizeddel ezelőtt a német nyelvű szakképzésre helyezték a hangsúlyt. Ahhoz, hogy a német vállalatok dinamikusan tudjanak bővülni Debrecenben, fontos az, hogy szakképzett, biztos nyelvtudással rendelkező fiatalok kerüljenek a cégekhez.

2022 szeptemberében indul a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban a német nyelvvizsga - és nyelvdiploma program, ezen kívűl pedig az iskola kívűl- belül megújul, valamint egy kollégium is épülni fog az iskola szomszédságában. 

Nem ciki iskolapszichológushoz járni

Megtiszteltetés érte a DEAC szakosztályvezetőjét

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek