Debrecen
2020-07-08

Ingyenesen biztosít szúnyoglárva- irtó tablettákat az önkormányzat

Az Európai Unió szabályozása értelmében 2020-tól nem lehet repülőgépekről végezni a kémiai szúnyoggyérítést, ezért földi úton, gépjárművekből történik a kifejlett szúnyogok számának csökkentése. A gépjárművekből történő szúnyogirtás mellett, a még hatékonyabb védekezés érdekében Debrecen városa ingyenesen biztosít szúnyoglárvairtó tablettákat a debrecenieknek.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi igazgatósággal összhangban, az idei időjárás viszonyokat figyelembe véve, folyamatosan zajlik Debrecenben a gépjárművekből történő szúnyogirtás. 

Debrecen városa azt szeretné ha ez még hatékonyabb lenne azzal, hogy a lakosság számára ingyenesen szúnyoglárva-irtó tablettákat is biztosítanak. Ezzel megakadályozható, hogy a kertekben található kis vízfelületekben a szúnyoglárvák kifejlődjenek.

A tablettát ügyfélfogadási időben (szerda: 8:00-12:00, csütörtök: 13:00-17:00) tudják átvenni a Polgármesteri Hivatal Zöldterületi Osztályán (Régi Városháza). Az átvételhez személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatása szükséges.

 

Csütörtökön lejár a dokumentumpótlás és sorrendmódosítás határideje

Karitatív falfestés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek