Blog
2023-11-25

Minden, amit a méhviaszos kendőről tudni kell!

Néha nem a modern megoldások nyújtanak egyszerű megoldásokat, hanem a száz éves praktikák! Bemutatjuk a méhviaszos csomagoló kendőt!

Ezek a kendők a környezetbarát alternatívái a frissentartó fóliának, alufóliának. Használhatjuk zöldségek, gyümölcsök, szendvicsek csomagolásán túl, tálak fedése mellett akár sajtok frissentartására is. Számtalan lehetőség rejlik bennük, elengedhetetlen kellékei egy zöld háztartásnak. A méhviasznak köszönhetően pedig ezek a csomagoló kendők antibakteriális hatásúak.

Próbáltátok már szalvéta, alufólia vagy műanyag zacskó helyett a méhviaszos szendvics csomagolót? Előnye, hogy nem szárad ki benne a szendvicsed, műanyagmentes megoldás és még az illata is nagyon finom. Emellett nincs káros mellékhatása, több méretben elkészíthető vagy vásárolható és helyi méhészetből beszerzett méhviaszból készül. Használatával csökkenthetjük a háztartási hulladékot is. 

Hogyan használható a méhviaszos kendő? 
Több féle módon hajtogatható, a kéz melegének hatására formázhatóvá válik, majd a hűtőben ezt a formát megtartja. Szendvics csomagoláson túl is hasznát vehetjük a konyhában, pl. edények fedésére is alkalmas. Különlegessége, hogy szag semleges, vízlepergető, mégis lélegző anyag.

A tisztítása is egyszerű Langyos vizes kendővel tisztítható, újrafelhasználható. Gépben azonban nem mosható. Forró hő hatására a viasz kioldódik, ezért csak szobahőmérsékletű, vagy hűtött ételek csomagolására alkalmas, meleg ételeket ne csomagoljunk vele. A kendőt egyszerűen fel is tudjuk frissíteni, ha két sütőpapír között alacsony hőfokon átvasaljuk. Így teljesen megújul az anyag és olyan lesz, mint újkorában!

Ha szeretnél méhviaszos kendőt készíteni, akkor nincs másra szükséged, mint:
-tiszta méhviasz
-jó nedvszívó textil
-cikk-cakk olló (így nem szükséges elvarrni az anyag széleit)
-sütőpapír
-vasaló
-30×30-as sablon, pl. kartonpapírból

futureofdebrecen.hu 

Itthon búcsúztatják az évet

Madárcsapatok 

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek