Blog
2022-06-26

Házi gyurma a konyhából

Ahogy szülővé válik az ember, egyre válogatósabb lesz. Az újdonsült kismamák többet járnak piacra, kistermelőkhöz, és hirtelen mindenből csak a bio- esik le a polcról a kosárba. Akárhogy is nézzük, a gyermekvállalás – jó esetben – a korábbinál tudatosabb életmódra késztet.

Később sincs ez másként, mikor már cseperednek szívünk csücskei: mindenből a legjobbat szeretnénk nekik. Nem mindegy, hogy mivel érintkeznek, s hogy milyen eljárással készült termékeket adunk a kezükbe. Ezzel a pofonegyszerű, házilag készült gyurmával nem lőhetünk mellé.

Hozzávalók:

– 25 dkg liszt

– 2 evőkanál só

– 2 evőkanál olaj

– 1 kávéskanál citromsav

– 3 dl víz

Egy lábasban melegítsünk vizet, majd tegyük hozzá a száraz összetevőket. Kavargassuk bátran, kitartóan – szépen össze fog állni körülbelül 10-15 perc alatt. Színt is kölcsönözhetünk neki, ha különböző fűszereket teszünk hozzá. Miután összeállt a gyurma, vegyük több részre és tegyünk hozzá kakaót, piros fűszerpaprikát, vagy kurkumát. Kis kézi gyúrás után csodálatosan elegyednek a fűszerek. Érdemes lezárt dobozban, hűtőben tárolni, hogy minél többször tudjuk használni.

Forrás: futureofdebrecen

Zöld Mozi

Törőcsik Mari

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek