Belföld
2023-07-13

Válogatás az útinform ma érvényben lévő híreiből

Közúton történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat foglaljuk össze az alábbiakban.

Rendezvények:
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, a Hernád völgyében, Gönc belterületén megrendezésre kerül idén is a Barack ünnep. A Nagy Lajos utca és Kossuth utca kereszteződésében a forgalom elől az utat lezárják, és önkormányzati utakon lehet kerülni. 
 
Baranya vármegyében, Mohács belterületén, a Dunamenti Halfesztivál miatt, a Szentháromság utca lezárásra kerül a Mészáros és a Szabadság utca között, emiatt a forgalmat önkormányzati utakra terelik.

Békés vármegyében, Dévaványa belterületén megrendezik ismét a Dévaványai Városnapokat, emiatt lezárják az Árpád út és a Fő tér kereszteződését. Mellékutakon lehet kerülni!

Gyorsforgalmú utak:
Az M1-es autópályán,
- a Hegyeshalom felé vezető oldalon, Tata térségében az elválasztósáv növényzetét gondozzák. A 67-es és a 72-es km között az aktuális munkaterületnél a belső sávot lezárják reggel 8-tól délután 2-ig.

- Komárom térségében, burkolatfelújítási munkák miatt, a 73-as és a 83-as km között Hegyeshalom felé a külső és a leállósáv járható Budapest irányába pedig a belső valamint az ellenkező oldal belső sávja. 
- A komáromi szakaszon, a 98-as és a 107-es km között új terelést építettek ki. A Hegyeshalom felé vezető oldalon a forgalom belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. Budapest irányába a külső és a leálló sáv járható. 
Győr elkerülő szakaszán még tart a Rába híd felújítása. Hegyeshalom felé a külső sávot lezárták. A 123-as és a 125-ös km között a forgalmat sávelhúzással terelik, irányonként két sáv járható. 
a lébényi szakaszon, a 142-es és az 150-es km között szalagkorlát javítás miatt a munkaterületnél váltakozó sávlezárásra kell készülni mindkét irányba reggel 8 és délután 2 között. 

Rövidített verzió:
Az M1-es autópályán, több munkaállomásnál végeznek fix tereléssel járó burkolatfelújítási munkákat.
komáromi szakaszon, a 98-as és a 107-es km között, a lébényi szakaszon pedig a 130-as és a 138-as km között; valamint Győr elkerülő szakaszán, a 123-as km-nél a Rába-híd környezetében számítsanak forgalomterelésre, és ebből adódó napközbeni esetleges lassulásra, vagy akár torlódásra.

Az M3-as autópályán,
- Kál térségében, a 97-es és a 104-es km között tart még a burkolatfelújítás, - ahol újra a hétköznapi forgalmi rend van érvényben -, így Vásárosnamény felé csak a másik oldal belső sávja használható. Budapest irányába a külső és a leállósáv vehető igénybe.
- Mezőkövesd térségében, a 123-as és a 129-es km között is aszfaltoznak. A Vásárosnamény felé vezető oldalt lezárták, a járműveket a főváros felé vezető oldal belső sávjára terelték át. Budapest irányába a külső és a leálló sáv járható. 
- Vásárosnamény felé, az M30-as autópálya csomópontjában is javítják a burkolatot, ezért a 148-as és a 149-es km között két sávot, a két legbelsőt, a 149-es és a 150-es km között pedig egy sávot, a legbelsőt zárták le. 
- az emődi szakasz Vásárosnamény felé tartó oldalán a 150-es km-nél egy 1 km-es szakaszon külső és belső sávlezárás van érvényben. Ott a forgalom a leállósávon halad.
- szintén az emődi szakaszon, a főváros irányába, aszfaltozás miatt, a külső és a belső forgalmi sávokat elkerítették a 154-es és a 150-es km között, a járműveknek a leállósávra irányították. 
- hídjavítási munkát végeznek a 165-ös és a 176-os km között, a Budapest felé tartókat átterelik az ellenkező oldal belső sávjába, így Vásárosnamény felé csak a külső sáv járható. 
- a nyíregyházi szakaszon a 222-es és a 218-as km között. Mind a két helyen csak egy sávon lehet közlekedni, de átterelve nincs a forgalom,
- hajdúnánási szakaszon, Budapest felé a 222-es és a 221-es km között aszfaltoznak. A külső sávba kell sorolni.

Az M5-ös autópályán, több helyszínen is napi munkavégzés miatt belső sávlezárásra kell készülni:
a határ felé vezető oldalon,
a 80-as és a 92-es km között reggel 7:30-tól 13:00-ig, majd a 101-es és a 106-os km között 13:30-tól 15:00-ig az elválasztó sávban kaszálnak, valamint az autósok által eldobált szemetet szedik össze.
a 168-as és a 170-es km között, sövényvágás miatt 6.30-tól 9.00-ig dolgoznak majd,
- a főváros felé,
- portálkarbantartás miatt a 94-es és 93-as km között dolgoznak 7.30-tól és 10.00-ig,
- a 173-as és a 166-os km között az útmenti növényzetet gondozzák reggel 9:15-től 18:00-ig.

Az M6-os autópályán,
- Pécs felé a 160-as és a 164-es km között aszfaltozás miatt lezárták a külső sávot. 
- A Budapest felé vezető oldalon, Bátaszék térségében a „C” alagútláncban a 169-es és a 168-as km között fenntartási munka miatt a forgalmat az ellenkező, Pécs felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

Az M7-es autópályán,
Martonvásár térségében karbantartási munkát végeznek. A 31-es és a 36-os km között a Letenye felé vezető oldalon a munkaterületnél csak a belső sáv lesz járható hajnali 5 és délelőtt 9 óra között. Amennyiben a munkavégzés mögött 3 km -es torlódás alakulna ki, a karbantartók átállnak az ellenkező, Budapest felé tartó oldalra, ahol majd reggel 9 és délután 3 óra között dolgoznak.
- a Kőröshegyi völgyhíd és Zamárdi közötti szakaszon, a 120-as és a 114-es km között aszfaltozás miatt a Budapest felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat az ellenkező, Letenye felé vezető oldalra terelték át. Így Letenye irányába két sáv, míg a főváros felé egy sáv járható. 
Balatonszemes térségében burkolatfelújítás miatt a 129-es és a 133-as km között a főváros felé vezető oldalt lezárták. A forgalmat a Letenye felé vezető oldalra terelik át, ahol Letenye felé két sáv, Budapest felé egy sáv járható. 
-Budapest felé vezető oldalon, Balatonboglát és Balatonőszöd között az elválasztósáv növényzetét gondozzák. A 142-es és a 126-os km között mozgó terelés mellett zárják le a belső sávot 08:00 és 14:00 között. 
Fonyód térségében hídfelújítási munkákat végeznek. A 150-es és a 156-os km között a Budapest felé vezető sávokat lezárták, a forgalom a Letenye felé vezető oldalon halad, irányonként egy-egy sávon. 
a balatonkeresztúri szakaszon híd- és burkolatfelújítási munkák zajlanak. A 164-es és a 171-es km között a Letenye felé vezető oldalt lezárták. A forgalmat a főváros felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon haladnak a járművek. Fontos tudni, hogy a munka kapcsán lezárták a Letenye felé vezető oldalon a 167-es km-nél lévő Keresztúri pihenőt. Előtte a 156-os km-nél lévő Táska pihenőhely, vagy utána a 178-as Szegerdői pihenőhely használható.
- Letenye felé vezető oldalon, a Szegerdői pihenőhely és a Sávoly csomópont között az elválasztósáv növényzetét gondozzák. A 178-as és a 183-as km között mozgó tereléssel zárják le a belső sávot 8 óra és 2 óra között. 
- a Zalakomári pihenő és a Nagykanizsa-kelet csomópont között a Letenye felé vezető oldalt újítják fel, ezért a járműveket a 196-os és a 205-ös km között átterelik az ellenkező, Budapest felé vezető oldalra, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

Az M8-as autópályán, a Pentele-hídon burkolatjavítást végeznek az 51-es főút felé vezető oldalon. A forgalom az ellenkező oldalon, irányonként egy-egy sávon haladhat. A munkavégzés kapcsán Dunavecsénél, az M8-as autópálya, 51-es főút, 513-as főúti csomópontjában félpályás lezárást és jelzőlámpás forgalomirányítást vezettek be.

Az M30-as autópályán felújítják a burkolatot Emőd térségében. A 7-es és a 14-es km között az M3-as autópálya felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat az ellenkező oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon haladhat a forgalom. A munkához kapcsolódóan lezárták a 13-as km-nél lévő Hejőkeresztúr pihenőt az M3-as autópálya felé.

Az M35-ös autópályán
- csomópont építi munkálatok miatt lezárták a Berettyóújfalu felé tartó oldalon, az M3-as autópálya csomópontjában az 1-es km-nél a belső és a leállósávot is. 
- a 36-os km-nél új terelést építettek ki. Berettyóújfalu felé mindkét sávot lezárták, a forgalmat a kollektor ágra terelik! 

Az M60-as autópályán,
- az M6-os autópálya felé vezető oldalon Bóly térségében aszfaltoznak. A 8-as és a 4-es km között a külső sávot zárva tartják. 
- felújítás munkák miatt lezárták a 30-as jelű Pécs-dél csomópontban az M6-os autópálya felé vezető felhajtóágat. Kerülni a pályával párhuzamosan futó alsóbbrendű úton lehet Pécsudvardig. 

Az M0-s autóút déli szektorán, az 1-es főúti végcsomópont felé vezető oldalon, az M1-es autópálya csomópontjában javítják a burkolatot. A Győr felé vezető lehajtóágon csak egy sáv járható. A munkaterület előtt a belső sávba kell sorolni, ami gyakran okoz napközben torlódást. 

Az M4-es autóúton, Budapest határában a Liszt Ferenc repülőtér közelében felújítják a burkolatot. Szolnok felé a 21-es és a 23-as km között csak a külső sáv járható. Csúcsforgalmi időszakokban jelentősebb torlódások is kialakulhatnak, ezért a repülőtér felé tartók hosszabb menetidővel számoljanak!  Kicsit távolabb, az M0-s autóút térségében a 25-ös és a 29-es km között csak a belső sáv járható. Az ellenkező oldalon is hasonló okból zárták le a belső sávot a 24-es és a 21-es km között.

Az M86-os autóút Csorna felé vezető oldalán, Répcelak térségében kaszálnak. A 117-es és a 119-es km között a belső sávot a munkaterületnél lezárják 09:00 és 15:00 között.

 Az 1-es főúton, Tata belterületén csomópontépítés miatt a 66-os km-nél kell korlátozásra számítani, ugyanis az elkanyarodás a Gesztenye fasor és a vasútállomás irányába a főútról nem lesz biztosított. Az autóbuszok a Honvéd utca irányából, kerülő úton közelíthetik meg a vasútállomást. 
- Győrben, a Jókai utca kereszteződésénél vízvezeték javítása miatt lezárták a Győrszentiván felé tartó oldalon a külső sávot.
-Mosonmagyaróvár határában, a 160-as km-nél körforgalmú csomópontot építenek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 

A 2-es főúton, Gödön, a 26-os km-nél útépítők dolgoznak és a vízvezetéket javítják. Útszűkületre, esetenként félpályás lezárásra számítsanak! 

A 3-as főúton,
- Gyöngyös nyugati határában, a Gyöngyöshalászra vezető út csomópontjánál útépítők dolgoznak. A főútról egyik irányból sem lehet behajtani Gyöngyöshalászra! A településen belül mellékutakon lehet kerülni a 3-as főút felé. 
- Miskolcon, a Zsolcai kapui szakaszon, a 186-os km-nél lévő Gömöri felüljárón 20 tonnás súlykorlátozást vezettek be. Az érintett járműveket kijelölt terelőútra irányítják. 

4-es főúton, Nyíregyházán a László utca és a Belső körút kereszteződésnél csomópont építési munkákat végeznek. A 276-os km-nél egy sávot lezártak a Nyírpazony felé vezető oldalon. 
Székely térségében, szintén a 4-es főúton, építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani a 296-os km-nél.

Az 5-ös főúton, Kecskeméten az Árpád körúton, a Petőfi Sándor utca csomópontját átépítik. A 86-os km-nél irányonként egy sáv járható. 

6-os főúton, Dunaszentgyörgy déli határában, az új 512-es főút csomópontját építik. A 122-es km-nél félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra készüljenek! 

10-es főút Bécsi úti szakaszán, Solymár és Budapest határa között, a 11-es és a 12-es km között közlekedésbiztonsági fejlesztéseket végeznek, emiatt napközben 8.00 és 16.00 között 40 km/órás sebességkorlátozást vezettek be és útszűkületen kell áthajtani. 

A 21-es főúton,
- Szurdokpüspöki térségében garanciális burkolat javítási munkákat végeznek. A Pásztó felé tartók a 23-as és a 27-es km között rövid szakaszon sávlezárásra készüljenek! 
- Bátonyterenyénél csomópontépítési munkákat végeznek. A 44-es km-nél a Pásztó felé vezető két sávot lezárták, a forgalom a szemközti oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. 

22-es főúton, Szécsény határában akna fedlapok szintbe emelése miatt a forgalom csak egy sávon, irányonként váltakozva tud haladni a 39-es és a 40-es km között. 

23-as főúton, Bátonyterenyénél, közel 3 km-es szakaszon útépítés miatt a fél útpályát több helyen 2-300 m-es szakaszon lezárták, ami a délutáni órákban gyakran okoz torlódást.

25-ös főúton, Szentdomonkos térségében a 47-es és az 50-es km között burkolatfelújítás miatt a főutat lezárták, a forgalmat elterelik. A kerülőutat táblák jelzik. 

26-os főúton,
- a Sajószentpéter határában lévő körforgalom előtt az új, 260-as számú főút építéséhez kapcsolódó munkálatok miatt a Miskolc felől érkezők elől a 11-es és a 12-es km között lezárták a külső sávot. 
- Vadnánál, a főút 30-as km-nél a Sajó híd dilatációs szerkezetét javítják. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a forgalmat.
- megváltozott a forgalmi rend Kazincbarcikán, a 26-os főút és a Jószerencsét út kereszteződésében, az épülő körforgalom miatt. A főutat Bánréve irányába, a benzinkúttól a csomópontig egyirányúsították. A Miskolc felé tartóknak a Jószerencsét útra kell elkanyarodniuk és a Szent Flórián tér érintésével visszatérni a főútra. Fontos tudni, hogy a benzinkútnál nem lehet balra kanyarodni Múcsony felé, így a Bánréve felől érkezők - Múcsony felé - is ezt az útvonalat használhatják. Múcsony irányából Bánréve felé meghagyták a kanyarodás lehetőségét. A megváltozott forgalmi rendre táblák és sárga burkolati jelek hívják fel a figyelmet.

Debrecen közelében négy sávossá építik át a 33-as főutat. A 99-es és a 103-es km között helyenként a fél útpályát lezárták és 30 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be. 

A 37-es főúton, Felsőzsolca és Hernádlak között a növényzetet gondozzák. A több napi munkavégzés alatt az 1-es és a 8-as km között a Szerencs felé tartó oldalon egy sávot szakaszosan lezárnak. 

43-as főút Szegeden átvezető szakaszán a Bertalan híd közelében a Római körúton aszfaltozás miatt van forgalomkorlátozás. A félpályás lezárásnál táblákkal jelzik az áthaladási elsőbbséget. 

44-es főúton, Kecskemét közelében csomópont építési munkák miatt 8-as km-nél félpályán halad a forgalom. Az erős forgalom miatt napközben gyakran alakul ki torlódás, főleg a belváros felé. 

Az 51-es főúton,
- Dunaharaszti elkerülő szakaszán aszfaltoznak. A 19-es km után félpályás lezárás mellett dolgoznak. Jelzőőrök irányítják a forgalmat, mindennapos a torlódás.
- Dunavecsénél, a Kelédháti utca kereszteződésénél körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A 72-es km-nél félpályás lezárásra és jelzőlámpás forgalomirányításra számítsanak!  

Megváltozott a forgalmi rend az 52-es főúton, Kecskemét belterületén az 1-es és a 2-es km között. A főút Vízmű utca és az 5-ös főút (Árpád körút) közötti szakaszát a négysávossá bővítés következő fázisa miatt lezárták. Kerülni helyben, önkormányzati utakon lehet. A lezárt úton szakaszonként szervizutakat létesítenek az üzletek és ingatlanok megközelíthetőségének érdekében. 
Szintén az 52-es főúton, Kecskemét belterületén vasúti átjáró karbantartását végzik, emiatt az 1-es km-nél félpályás korlátozást vezettek be.

Az 55-ös főúton, Kisszállás térségében vasútépítési munkák miatt az 50-es km-nél a vasúti átjáró le van zárva. A forgalom a főúttal párhuzamosan kiépített terelőúton halad. 

Az 57-es főúton, Szajk térségében csapadékvíz elvezető hálózatot építenek ki, a 10-es km-nél jelzőlámpás forgalom irányítás mellett a fél útpályát lezárták. 

A szennyvízhálózatot építik Pécsen, az 58-as főút elején. A Tüskésréti útról csak kis ívben, jobbra lehet kikanyarodni az 58-as főútra, az Északmegyer dűlőt pedig teljesen lezárták. 

Pécstől délre, Szalántán, szintén az 58-as főúton a szennyvízhálózatot építik. Az őszig tartó munkálatok a 12-es és a 15-ös km között félpályás lezárással járnak, jelzőlámpa irányít. 

66-os főúton, Mánfán a növényeket gondozzák a 10-es km-nél. A munkálatok félpályás zárás mellett zajlanak, amelyet napközben jelzőőr irányít. 

68-as főúton, Segesden fejlesztik a csapadékvíz hálózatot, ezért a főutat az 50-es km-nél július végéig félszélességben lezárták.

71-es főúton, Balatonfüred belterületén, a 38-as km-nél új körforgalmi csomópontot alakítanak ki, mindkét oldalon útszűkület van érvényben. 

76-os főúton, Zalacsány térségében, a 30-as és a 33-as km között több helyen is kábeleket fektetnek. A fél útpályát a munkaterületnél lezárják, szükség esetén jelzőőrös vagy akár jelzőlámpás irányítás is előfordulhat. 

82-es főúton, Győrben, a Szent Imre út és a József Attila út körfogalmában a gázvezetékek rekonstrukciója miatt kell forgalomkorlátozásra számítani. 

83-as főúton,
- Tét és Győrszemere között 2x2 sávossá bővítik az útpályát. Az 52-es km-nél félpályán halad a forgalom és jelzőlámpa irányítja az autósokat. 
- Győrszemerétől északra, a 61-es km-nél új csomópontot alakítanak ki. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

84-es főúton, közel az országhatárhoz az M85-ös építéséhez kapcsolódó árok- és padkarendezési munkálatok végeznek a 128-as km-nél, ezért Sopron felé egy sávot lezártak. 

85-ös főúton, Pereszteg határában a 66-os km-nél az útmenti árkot rendezik. Munkaidőben csak a fél útpálya járható, jelzőőrös irányítás mellett. 

471-es főúton, Debrecen kivezető szakaszán, a 1-es és a 3-as km között 2x2 sávossá építik át az útpályát. Az előkészítő munkák miatt napközben sávlezárás követel figyelmet. 

Az 578-as főúton, Pécs határában a 2-es km-nél a pályaszerkezetet cserélik, ezért a forgalom csak félpályán haladhat, amelyet jelzőlámpa irányít. 

Alsóbbrendű utak:
Győr-Moson-Sopron vármegyében,
- a 83-as főút szélesítéséhez kapcsolódó munkák miatt a 60-as km környezetében forgalomkorlátozásra kell számítani. A Győrszemere-Kajárpéc összekötő út - 83-as főúthoz csatlakozó – első, közel 200 m-es szakaszát is lezárták, a forgalmat táblával jelzett terelőútra irányítják. (8308 jelű út, 0+000 – 0+175 km között) 

Heves vármegyében, Gyöngyösön, a Vachott Sándor utca egy hosszabb szakaszát útépítés miatt lezárták a 21-es km közelében. A forgalmat a Deák Ferenc utca - Kertész utca - Püspöki utca - Pesti út - Róbert Károly utca - Mérges utca - Koháry út útvonalon terelik el. (2406-os jelű út, 20+645 - 20+959 km között) 

Komárom-Esztergom vármegyében, Tatabánya térségében a Vértessomlóra vezető úton építési munkákat végeznek. Az 1-es és az 5-ös km között 50 m-es szakaszokon félpályás korlátozás van érvényben. (8156-os jelű, Tatabánya - Vértessomló összekötő út) 

Pest vármegyében,
- Érden, a Törökbálinti úton csomópont építési munkákat végeznek. Az Iparos utcai körforgalom és a Szövő utca közötti utat egyirányúsították, így az csak Törökbálint felé használható. A Törökbálint felől érkezőket a környező utcákon át elterelik. A Szövő utca és a Takács utca között jelzőlámpás forgalomirányítást vezettek be, az autósokat irányonként váltakozva engedik el. Fontos tudnivaló, hogy a teljes útszakaszon 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, és mivel a környező önkormányzati utcákban is hasonló korlátozás van érvényben, a nehézgépjárművek (7,5 tonnánál nehezebb járművek) csak az M7-es autópályán tudnak kerülni. Erre táblák is figyelmeztetnek. (8103-as jelű, Érd-Törökbálint összekötő út) 
- Göd belterületén, a Duna úton megkezdődött az Ilka patak feletti híd teljes körű felújítása, ami várhatóan július végéig tart. Helyben, önkormányzati utakon lehet kerülni, melyet sárga, ideiglenes táblák jeleznek. (21107-es j. Felsőgöd bekötő út, 0+038-0+572 km között)
- közmű építési munkákat végeznek a Solymárról a Hűvösvölgyre vezető út fővárosi szakaszán, ahol félpályás korlátozást vezettek be. Reggelente jelentősen torlódik a forgalom Solymártól.

Kompközlekedés:
A balatoni komp nyári menetrend szerint közlekedik. Szántódrévből 6.40 perctől 23.20-ig jár, Tihanyrévből pedig 7.00 órától 23.40-ig szállítja a járműveket 40 percenként. 
A magyar-szlovák határszakaszon, a Dunán, Neszmély és Dunaradvány között, új kompátkelőt adtak át a forgalomnak. A komp 3,5 tonna össztömegig használható és díjmentesen vehető igénybe. A komp hétköznap 6 és 17 óra között, napi 8 járattal, hétvégén pedig 06.00 és 17:30 között, napi 16 járattal közlekedik.

Továbbra sem közlekedik a komp:
- a Tisza középső szakaszán Vezseny és Martfű, Tiszaroff és Tiszasüly között,
- a Dunakanyarban, Pilismarót-Basaharc és Szob között,
- a Dunán, Tököl és Százhalombatta között szakemberhiány miatt bizonytalan ideig,
- a Szamoson, Szamossályi és Porcsalma között, illetve
- a Sajón, Girincs és Sajószöged között.
- A Tisza alsó szakaszán a Csongrád és Csépa közötti komp nyári üzemszünet miatt nem közlekedik.

Kamionstop:
A kamiontilalom a hét végén július 15-én, szombaton délután 3 órától, július 16-án, vasárnap este 10 óráig lesz érvényben.
A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak” júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is, azonban nem vehetik igénybe a kormányrendelet 3. mellékletében felsorolt útszakaszokat.

Egyéb forgalomkorlátozások:
Jelentős, több hónapon át tartó felújítási munkát végeznek a magyar-szlovák határszakaszon, a Vámosszabadi határátkelőhelyen, a 14-es főút végén fekvő Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, számukra a 13-as főúti monostori határhíd felé jelöltek ki kerülőutat.

Az országos közúthálózaton, napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál, fokozott óvatossággal vezessenek! Továbbá, figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba!

 

Összeállította: Pataki Ibolya
utinform.hu

Szoboszlai Dominik

Döbbenetes felfedezés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek