Belföld
2023-06-29

Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedései események reggel

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események.

Az M0-s autóúton, a Keleti szektorban, az M3-as autópálya irányába,  az M4-es csomópontjánál a reggeli erős forgalom miatt torlódásra kell számítani. A 37-es és 41-es km között helyenként araszolva halad a kocsisor. 

 

Az M5-ös autópályán, Röszke felé, a Kecskemét-észak csomópontban egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi ütközött össze. A 73-as km-nél a forgalom csak egy sávon halad.

 

Három gépjármű ütközött össze az 5-ös főúton, Kecskemét határában. A 92-es km-nél teljes útzár van érvényben. Kerülni helyben lehet!


Bács-Kiskun vármegyében, a Soltvadkert-Szeged összekötő úton, Soltvadkert határában a 6-os km-nél két személyautó karambolozott. A fél útpályát lezárták. 

A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor 7 km.

 

Az M1-es autópályán, Győr és Lébény között új fix terelést alakítanak ki. A 132-es és a 138-as km között Hegyeshalom és Budapest felé is csak a leállósávon lehet haladni. Ehhez kapcsolódóan, a főváros felé tartók a Börcs pihenőhelyet nem használhatják, így előtte az Arrabona, utána a Lébény pihenőhely használható helyette. Jelentős torlódás várható az autópálya érintett szakaszán.

A terelés kiépítése után, (várhatóan ma délutántól) mindkét irányban újra két sávot lehet majd használni, de a főváros felé tartó oldal egyik sávját az ellenkező oldal belső sávjába terelik át.

Közmű építési munkákat végeznek Solymárról a Hűvösvölgyre vezető út fővárosi szakaszán, ahol félpályás korlátozást vezettek be. Emiatt a reggeli csúcsidőszakban torlódásra kell számítani!

Az M4-es autóúton burkolatfelújítási munkák zajlanak, az M0-s autóút csomópontjánál. A Szolnok felé tartókat a 23-26-os km között a kollektor ágra terelik, emiatt 1-2 km-es torlódás alakult ki. Torlódásra számítsanak az M0-s autóúton az M5-ös autópálya felől a Szolnok felé felhajtani szándékozók is!

Aszfaltozás miatt új terelést alakítottak ki az M3-as autópályán Mezőkövesd térségében. A 123-as és a 129-es km között a forgalmat sávelhúzással terelik, úgy, hogy Budapest felé a külső- és a leállósávon lehet autózni, Vásárosnamény felé pedig a leállósáv valamint az ellenkező oldal belső sávja használható, ezen kívül a 128-as jelű Mezőkövesd/Borsodivánka csomópontot, ott sem felhajtani, sem lehajtani nem lehet. Helyette a 114-es jelű Füzesabony csomópont vagy a 138-as jelű Mezőnagymihály csomópont használható.

Az M30-as autópályán nagyszabású burkolatfelújítás kezdődött Emőd térségében. A 7-es és a 14-es km között az M3-as autópálya felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat az ellenkező oldalra terelik át, ahol mindkét irányba egy-egy sávon halad a forgalom. A munkához kapcsolódóan lezárták a 13-as km-nél lévő Hejőkeresztúr pihenőt az M3-as autópálya felé.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar-szlovák határszakaszon, a 14-es főúton a Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni!

Az országos közúthálózaton, napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál, fokozott óvatossággal vezessenek! Továbbá, figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba!

 

 

utinform.hu

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek