Backstage
2023-12-01

Hiába búcsúzott már el közönségétől a Kispál és a Borz, jövőre óriáskoncertre készül

Eddigi történetének legnagyobb beltéri koncertjére készül a Kispál és a Borz. A kultikus zenekar 2024. december 30-án a budapesti MVM Dome-ban lép fel. Bár 2010-ben már végleg elbúcsúztak, évről évre egyre jobban jönnek vissza a körforgásba. Ez ilyen magyar betegség, búcsúkoncertek után feltámadnak.

2024. december 30-án a budapesti MVM Dome-ban lép fel a Kispál és a Borz. Lovasi András és Kispál András együttese az elmúlt négy évtized legjobb dalaiból fog válogatni jövő decemberben – közölte a szervező InConcert Produkció pénteken az MTI-vel. A jövő év végi koncerten a Kispál és a Borz alapfelállása (Lovasi András – ének, basszusgitár; Kispál András – gitár; Dióssy D. Ákos – billentyűs hangszerek; Bajkai Ferenc – dob) vendégzenészekkel és énekesekkel bővül ki.

 

Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara 1987-ben alakult, búcsúkoncertjét a 2010-es Sziget fesztivál mínusz egyedik napján adták, de miközben Lovasi a Kiscsillaggal, később pedig szólóban is dolgozott, a Kispál és a Borz 2014 és 2016 között három koncertre visszatért a Fishing on Orfű fesztiválon, amelyeken valamennyi korszakán, lemezén végighaladva idézte fel az együttes történetét. A zenekar 2022-ben újra aktivizálódott, idén pedig Beszorult mondat címmel új lemezt jelentetett meg, és májusban dupla koncertet adott a Budapest Parkban.

Kolosztrum

Battai Sugár

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek