Hajdú-Bihar
2024-03-28

Bérbe vett egy szerszámgépet, majd eladta

A Püspökladányi Járási Ügyészség sikkasztás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az általa bérbe vett szerszámot a megállapodásban rögzített határidőre nem vitte vissza, hanem azt ismeretlen személynek eladta.

A vádirat szerint a vádlott 2023. május 18-án a délutáni órákban megjelent a püspökladányi gépkölcsönzőben, ahol 9. 000 forint/napi áron bérbe vett egy napra egy bontókalapácsot.

A férfi az ily módon rábízott idegen dolgot másnap, 2023. május 19-én ismeretlen személynek értékesítette Sárrétudvariban 30. 000 forintért, ezáltal a szerszámgéppel sajátjaként rendelkezett.

A sértett a Püspökladányi Rendőrkapitányság eljárása során polgári jogi igényt terjesztett elő, kérte az okozott kárának megtérítését.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki és a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Ez most békés Csaba volt!

Folytatódik a DKV flottacsere program

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek