Sport
2024-02-14

Jöhet egy újabb 4–2-es győzelem

Mihalik Andrásék a legutóbbi négy meccsükön azonos eredményt értek el a Gyergyó ellen.

Véget ért a válogatott olimpiai selejtezőmeccsei miatt tartott másfél hetes szünet a jégkorong Erste Ligában, szerdán 18.30-tól már a középszakaszban kezdi meg szereplését a DEAC. A Debreceni Jégcsarnokban a Gyergyói HK lesz a csapat ellenfele, arról, hogy milyen állapotban vannak a következő kört a tabella nyolcadik helyén váró cívisek, a támadó Mihalik András számolt be.

– Szerencsére volt lehetőségünk kipihenni az alapszakasz végi sűrű időszakot, de néhány szabadnap után a hét második felében munkába álltunk és azóta is készülünk a bajnokság következő körére. A nemzetközi szünetekben dolgozhatunk olyan kisebb részleteken – egyénileg és csapatszinten is –, melyre általában nem marad elegendő idő és energia. Most is ezt tettük, ilyenkor én is próbálok nem a folyamatos meccsekre, hanem inkább a saját egyéni képességeim fejlesztésére fókuszálni – mondta Mihalik, aki az előttük álló feladatokról is szót ejtett. – Az edzések alapján úgy érzem, hogy jó formában van a csapat, hangulatosan telnek az edzések, így hamar elrepült a meccs nélküli hét. Természetesen vannak még nyitott kérdések a bajnokságban, amelyekről a középszakasz fog dönteni, de mindenki láthatja a tabellát és leszűrheti azt a – számunkra kellemes – következtetést, hogy valószínűleg a rájátszást érő helyek eldőltek, már csak a csapatok besorolása változhat. Ennek szellemében kell gazdálkodnunk az erőnkkel, a csúcsformát március elejére kell időzíteni – fogalmazott a hokis.

A fekete-fehérek tehát a legutóbbi bajnokkal csapnak össze, természetesen a jó eredmény elérésének reményében.

– Nagyon jól ismerjük szerdai ellenfelünket, tudjuk, hogy följebb szeretnének lépni a tabellán, talán az új lebonyolítás nekik kedvez a legjobban, mert az alapszakasz végi kisebb bukdácsolásukat ebben a szakaszban még javítani tudják. Hazai pályán fogunk játszani, itthon mindig jól megy nekünk a Gyergyó ellen, sokszor sikerült meglepni őket. Kifejezetten fontos számunkra, hogy jól kezdjük a bajnokság ezen szakaszát, szeretnénk megmutatni szurkolóinknak, hogy tudjuk folytatni azt a jó formát, amit január eleje óta tartunk.

S hogy mi lehet a remélt győzelem titka?

– A siker kulcsa természetesen a jó védekezés lesz, ahogy egyre élesebbé válnak a meccsek, egyre fontosabb szerep hárul a saját harmadunkban mutatott játékra. Nyilván lesznek góllövési lehetőségeink is, véleményem szerint a védekező munka mellett ezek minél pontosabb kihasználása fogja eldönteni a holnapi meccset. Az elmúlt négy találkozónk közül valamennyi 4–2-vel végződött, ráadásul háromszor a javunkra alakult így az eredmény, úgyhogy próbálunk szerda este is egy 4–2-es, vagy bármilyen egyéb arányú, győzelmet aratni.

Erste Liga
DEAC–Gyergyói HK
szerda 18.30, Debreceni Jégcsarnok

Science Café jubileum

Király-páros a Könnyű(?) Zenész ÉLETutak sorozatban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek