Sport
2023-12-09

Újabb meccsek a bajnoki pontokért

Itthon lépnek pályára a Debreceni Egyetem kosárlabdázói, kézilabdázói, floorballosai és női röplabdázói. A jégkorongozókra két idegenbeli találkozó vár, és utaznak a férfi röpisek és a futsalosok is.

Jégkorong
A DVTK Jegesmedvék otthonában vár Erste Liga-találkozó a DEAC jégkorongozóira pénteken. A mérkőzés 18:30-kor kezdődik Miskolcon. Nem csak ezt az egy összecsapást vívja a hétvégén a debreceni gárda: vasárnap 17 órától az UTE vendége lesz.

Kosárlabda
Két idegenbeli vereséget követően újra hazai pályán lép pályára Andjelko Mandics együttese. Pénteken 18 órától az Arconic-Alba Fehérvár együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 11. fordulójában.

- Az Alba az egyik legerősebb csapat az NB I-ben, a gyors indításaikat mindenképp limitálni kell, és a támadó lepattanóik számát is lehetőség szerint vissza kell szorítanunk, saját részről pedig az eladott labdákra kell nagyon odafigyelnünk, mert ezeket könyörtelenül kihasználják. Az elmúlt két meccset is ideértve most nagyon nehéz a sorsolásunk, de összességében az edzéseken jól dolgozik a csapat, hazai pályán szerintem jó esélyünk lehet a győzelemre – mondta a DEAC játékosa, Garamvölgyi Ákos.

Futsal
Pénteken újra pályára lép a DEAC férfi futsalcsapata az NB I-ben: Tihanyi Csaba tanítványai ezúttal az Aramis otthonában vizitálnak, a találkozó 19:50-kor kezdődik. Együttesünk jelenleg a nyolcadik helyen áll a tabellán, az ellenfél pedig a kilencedik pozíciót foglalja el, a két csapatot mindössze három egység választja el egymástól. Játékosaink ősszel nem bírtak a budaörsiekkel a DESOK-ban, a találkozó végeredménye 3-3 lett.

- A nagy részében akkor jó teljesítményt nyújtottunk, de akadt olyan tíz perc, amikor kevésbé jött ki a lépés. Úgy emlékszem, hogy lett volna esélyünk a győzelemre, ennek ellenére a végén meg kellett elégednünk a döntetlennel. Szerintem most is kiegyenlített mérkőzés vár ránk, ettől függetlenül szeretnénk nyerni, mivel újabb lépést akarunk tenni a felsőház irányába. Az Aramis szintén az első hatban szeretne végezni az alapszakaszban, ezért is borítékolható a nagy küzdelem. Az ellenfelünk keretét olyan tehetséges játékosok alkotják, akik az öt a négy elleni játékukkal bárkinek fel tudják adni a leckét. Szerencsére sérülés nem nehezíti az életünket, de én eltiltás miatt nem léphetek pályára – nyilatkozta a DEAC légiósa, Franchu.

Röplabda
A DEAC férfi együttesének is lesz elfoglaltsága a hétvégén a röplabda NB I Extraliga alapszakaszában. A mieink idegenben mérkőznek meg, a Vidux-Szegedi RSE elleni találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik.

Ebédidőben rendezik meg a női NB II-ben szereplő csapatunk következő bajnokiját. A lányok a DSZC-Eötvös DSE ellen szombaton 11 órakor kezdenek a DESOK-ban.

Floorball
Férfi floorball OB I-es meccset rendeznek szombaton a Kecskeméti János Sportcsarnokban. A DEAC 16 órakor a Phoenix FSE Wizards gárdáját látja vendégül a 6. fordulóban.

Kézilabda
A Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpont csarnokában pattog majd a labda a férfi kézilabda NB I/B-ben. A fekete-fehérek szombaton 18 órakor a Veszprém U21-es alakulatát fogadják.

Százmillió forintnyi adózatlan cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök

Sportszerviz

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek