Sport
2023-12-02

Füstbe ment terv

Petőfi kétszáz van ebben az esztendőben. Így a nagy költő esetleges örökösei remélem nem fognak ellenem plágium pert indítani, hogy felhasználtam az 1844. áprilisában, Dunavecsén írt versének címét. Meg úgyis idézek még belőle. Hogy legyen valami szép is, amikor a Kisvárda-Loki meccsre emlékezünk.

Mert "jutott eszembe számtalan szebbnél-szebb gondolat". Csakhogy azt nem tűri a billentyűzet. Mikor a derbi után "egész úton hazafelé azon gondolkodám", hogy az egész találkozó alatt "állni látszék" a csapat. Pedig a héten mindenki fogadkozott. Egyébként van olyan, hogy nem megy. Ez jött most be. De azért srácok! Egy kicsit lehetett volna pörgősebbé tenni a figurát. Mert ez a szabolcsi egylet - valljuk meg - tényleg nem egy nagy szám.  Úgy tűnt, jó az iksz mind a két félnek. Pedig nem! A Debrecen felléphetett volna a dobogóra ha nyer, sőt esetleges 26 pontjával kicsit, de egészen kicsit lerázta volna üldözőit. A TAO tízmilliárdokkal teletűzdelt Puskást, és a feltámadt Fehérvárt.
Azt mondta kapitányunk a múlt heti, idegenbeli sikert követően, hogy most már a bónuszért is küzdenek. Nem derült ki, mi is ez.  Feltehetően pénzbeli ráadás. 
A Várda visszafogottan kezdett. Ehhez alkalmazkodtak - tegyük hozzá zseniálisan - Bárányék. Csak annyit adtak ki magukból, hogy abból nehogy baj legyen. Meg szerencséjük is volt a hajdúságiaknak. Főleg akkor, amikor Megyeri kint állt a kapujától messze, Ötvös pedig ívelt. Nagy mázli, hogy a felső lécre. Előtte  néhány perccel Dreskovics csúszott be az utolsó pillanatban, megmentve hálóját a góltól. Több nem is volt az első negyvenöt percben.
A másodikban sem. Mentek a legények, sőt "bár a szekér szaladt", de eredménye nem lett. Illetve egy pontosztozkodás. Azt mondta centerünk a végén, hogy a hazaiak szűken védekeztek, és ezt nem tudták feltörni. 
Számoljunk: két idegenbeli mérkőzésen szerzett a csapat négy pontot. Ez jó. Van még ugyanennyi lehetőség saját pályán kívül. Ha szintén négy egység kerül a tabellára utánuk, "mit mondok majd először is kedvest, szépet neki?"  Hát azt, hogy rendben fiúk, csak így tovább, mert az a jó, ha a "szekér szaladt"!
 
OTP Bank Liga 15. forduló:
Kisvárda Master Good - DVSC 0-0 (0-0)
 
Weisz György 

Kisvárda-DVSC 0:0

Kamerun is kipipálva

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek