Sport
2023-11-02

A kupasiker után rangadó vár ránk a bajnokságban

Fodor Antal vezetőedző szerint a Pénzügyőrben bőven akadnak olyan húzóemberek, akikre figyelnie kell a Debreceni Egyetem alakulatának.

A Szeged elleni szezonrajt rosszul sikerült a DEAC férfi röplabdacsapatának, ám a 3:2-es vereség után rátalált a helyes útra, ezt jelzi, hogy zsinórban négy győzelemnél jár. Fodor Antal tanítványai legutóbb a Magyar Kupában a Dunaújvárost verték 3:0-ra szerdán, így jó helyzetből várhatják a nyolcaddöntős párharc visszavágóját.

– A találkozó előtt a győzelmet olyan feladatnak tekintettük, amit illik teljesíteni. Az eredmény kedvező alakulása miatt a cserejátékosoknak sok lehetőséget adtam a bizonyításra. Ki lehet emelni Lovas Lorándot, aki elég jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. Nem titok, hogy már ezen a mérkőzésen is próbáltunk készülni a Pénzügyőr elleni rangadóra – fogalmazott vezetőedzőnk.

Feszített a menetrend, így nincs sok idő a pihenésre, mivel szombaton már a PSE vizitál a DESOK-ban, a bajnoki 17 órakor kezdődik. A fővárosiak az Extraliga mostani kiírásában eddig öt meccset játszottak, ezekből hármat megnyertek, kettőt pedig elbuktak.

– Meggyőződésem, hogy a Pénzügyőr még nem mutatta meg az igazi arcát. Akadnak tapasztalt játékosai, elég csak Keen Cameronra gondolni, mellette Kovács Zoltán évekig a válogatott meghatározó tagja volt, míg Rása Alex az ország egyik legképzettebb centere. A bajnokság elején járunk, szerintem mindkét gárda játéka fejlődni fog. Természetesen szeretnénk itthon nyerni, de akkor sem történik tragédia, ha ez nem sikerül, mivel lesz még lehetőség a javításra – zárta mondandóját Fodor Antal.

A DEAC-PSE összecsapást a Hunvolley TV élőben közvetíti.

Extraliga
DEAC-Pénzügyőr SE
2023. 11. 04. (szombat) 17.00, DESOK

Fotó: Derencsényi István

Matematikai módszer segít a döntéshozásban

Bernier-récével gyarapodott az őszi szünetben is megannyi látnivalóval váró Zoo Debrecen!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek