Sport
2023-08-18

Tovább javítanának a hangulatukon

A DEAC szombaton a REAC otthonában vendégszerepel, Korhut Mihály ott is győzelmet vár.

Az utolsó pillanatokban szerezett szabadrúgásgóllal harcolta ki az elmúlt hétvégén a győzelmet a Debreceni Egyetem az Újpest II ellen, a 2–1-es végeredményt válogatott labdarúgónk, Korhut Mihály állította be. A balhátvédnek felvetettük: lehet, hogy ő lesz a fekete-fehérek ügyeletes gólvágója?

– Igen, az jó lenne – mondta nevetve a védő. – Messze még a bajnokság, de nagyon örülnék neki. Hogy miként született a vasárnapi találatom? Már a hetevenedik perc környékén is volt egy szabadrúgásom, úgy érzem, akkor is jól lőttem meg a labdát, de abba még bele tudott fejelni egy lila-fehér játékos. Majd a legvégén volt egy hasonló szögből és távolságból megítélt pontrúgásunk, Sándor Tobéval tanakodtunk, hogy melyikőnk rúgja el. Szólt, hogy lőjem én, és sokat nem gondolkodtam, onnan egyértelmű volt számomra, hogy a hosszú sarkot kell megcéloznom, ahol a hálóőr helyezkedett. A kapus be is lépett középre egy kicsit, nagyon örültem, hogy az utolsó percekben ezzel a góllal sikerült kivívnunk a győzelmet – fogalmazott a labdarúgó.

Mindez azt is jelentette, hogy a kupamérkőzés után a bajnokságban is sikerült nyerni, így a két sikerrel jobb hangulatba kerülhetett a társaság. A REAC elleni, szombati, 17.30-kor rendezendő meccsen lehet fokozni a csapat derűjét.

– A felkészülésünk jól sikerült, gólt sem kaptunk és egy edzőmérkőzés kivételével mindet megnyertük. Erre a pontvadászatban hazai pályán csak döntetlent értünk el a Salgótarján ellen, majd kikaptunk Hatvanban, ez a kezdés kicsit megfogta a gárdát. Ám az azt követően megnyert két meccs lökést adott nekünk. Természetesen a REAC otthonában is győzelmet várok. Véleményem szerint ebben a szezonban is a legjobb három csapat között van a DEAC. Éppen ezért minden meccsen dominálni szeretnénk, s azt akarjuk, hogy a mi akaratunk érvényesüljön. Hiába játszunk idegenben, Rákospalotán is az a célunk, hogy mi irányítsuk a találkozót és három ponttal térjünk haza.

NB III Északkeleti csoport, 4. forduló
REAC–DEAC
2023. 08. 19. (szombat), 17:30, Budapest, Budai II László Stadion

 

Magyar-cseh - Kedden indul a jegyértékesítés

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek