Sport
2023-05-01

Quirikó Vivien: Rögös út vezetett a döntőig

A vezetőedző abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem alakulatának lendületet adhat a sikeresen megvívott elődöntő.

A DEAC női futsalosai vasárnap délután újabb lépést tettek a címvédés felé az NB I-ben. Quirikó Vivien tanítványai az elődöntő harmadik meccsén 2-1-re verték a Tolnát, ezzel készülhetnek a fináléra. A találkozón a tolnaiak szerezték meg a vezetést a tizenegyedik percben, de Csepregi Gabriella és Fülöp Dia góljával a szünetben 2-1 állt az eredményjelzőn. A második játékrészben több alkalommal eldönthettük volna az összecsapást, de nem sáfárkodtunk jól a lehetőségeinkkel, ám ezúttal ez is belefért.

– Az elején a nagy tét miatt kicsit óvatosabban játszottak a lányok – kezdte az értékelést Quirikó Vivien. – Aztán az első félidő derekán egy öt a négy elleni szituációt nem védekeztünk le jól, ebből pedig a Tolna megszerezte a vezetést. Szerencsére viszonylag hamar fordítottunk, ezt követően pedig nem kellett rohannunk. A szünetben azt kértem a játékosaimtól, hogy az agresszív letámadás mellett az öt a négy elleni játék során maradjanak fegyelmezettek, míg támadásban próbálják minél többet birtokolni a labdát. A második félidőben több óriási helyzetünk is volt, ha ezeket értékesítjük, akkor nyugodtabb lehetett volna a végjáték. Nagyon jó érzés, hogy idén is bajnoki döntőt játszhatunk. Kicsit rögös út vezetett idáig, de bízom benne, hogy a fináléba jutás lendületet ad a csapatnak. Óriási ünneplésre nem jutott idő, mivel a hétvégén már a Magyar Kupa final four vár ránk, de egy közös vacsora azért belefért – árulta el a tréner.

Vasárnap este eldőlt, hogy a TFSE lesz csapatunk vetélytársa az aranycsatában. A fővárosiak a budaörsieket fektették két vállra az elődöntőben, ezzel történetük során először jutottak az NB I döntőjébe. A párharc majd az egyik fél harmadik sikeréig tart.

Fotók: Papp Attila

Visszaesett az okostelefonok globális kiszállítása az első negyedévben

Hippik alapították Dániában a mini államot.

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek