Sport
2023-04-30

Magunkért és egymásért! – A Videotont meg kell verni!

A meglepően sima idegenbeli zete-verés után az aktuális fordulóban hazai pályán vár fontos erőpróba a Lokira. 5 fordulóval a szezon vége előtt továbbra is jól nézünk ki, de a közvetlen riválisok sem tétlenkednek, így folyamatos eredménykényszerben kell pályára lépnie fiainknak. A céljaink eléréshez mindig a következő feladatra kell összpontosítani, ez most épp a szebb napokat is megélt Fehérvár nullázása. Teher alatt nő a pálma, tartja a mondás. Lássuk mihez kezdünk vele!

Zalaegerszegen játékban, fizikálisan és taktikailag is jobbak voltunk, megérdemelt győzelemmel tértek haza a srácok a szezon legnagyobb túrájáról. Pörögtek az események a meccs után, a zete megköszönte Moniz munkáját, így történt az a fura egybeesés, hogy a legutóbbi egerszegi meccs után a Loki, a hétvégét követően pedig a kék-fehérek váltottak edzőt. Úgy látszik az új stáb nem tétlenkedik, fantasztikus új szakmaisággal vágtak neki a munkának: se festett haj, se színes cipő nem látható ezentúl a ZTE csapatában. Na, haladjunk...

 

Tapadunk a dobogóra, nem is kérdés. A harcban új lendületet adhat, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága eltörölte kapitányunk, Dzsudzsák Balázs eltiltását, így minden bizonnyal az ő vezetésével lép ki a csapat a gyepre vasárnap délután 15:30-kor! Érdekes történet volt már az eltiltás is, de a fellebbezés és az azt követő online meghallgatás meghozta a sikert, a hét első akadálya teljesítve!

Apropó: külön beszédes az enyhítés, hiszen Bognár "játékvezető" 2 meccses eltiltást kapott a mutatott szakmai munkáját értékelve. Persze erről nem szóltak eddig a hírek.  

 

A szurkolók szombat délután meglátogatták a csapat edzését, ezzel is kiemelve, mennyire fontos ez a meccs az eredmény miatt és szurkolói szempontból is. Laikus szemmel is láthatóan fegyelmezett és nagyon koncentrált munka folyt a tréningen. Egy rövid üdvözlés erejéig érkeztek ki a játékosok a kerítés mellé megköszönni a buzdítást, aztán azonnal ment minden a megszokott kerékvágásban.

 

A közvetlen riválisok közül a Kisvárda és a felcsúti csapat X-elt, azonban a Paks még péntek este egy fordítással 3-2 legyőzte az ezüstérem legfőbb várományosát a Kecskemétet. Nincs mese, nyomás alatt lépünk pályára, tartanunk kell a Paks tempóját, mindenképpen meg kell verni a Videotont!

 

Azt a Vidit, melynek költségvetése messze áll az NB I átlagától, a csapat teljesítménye azonban épphogy eléri az első osztály nívóját... még. Egy pont választja el a Királyok városát jelenleg attól a szégyentől, hogy kiesőhelyen tanyázzanak. Finoman fogalmazok, ha azt mondom nincs minden rendben a Sóstó környékén. Eredmények elvétve, érdeklődés nyomokban, csapategység még nyomokban sem. Az edzőváltás sem hozta meg a kívánt áttörést, ráadásul az amúgy sem acélos védelmük 3-4 sérülttel terhelt jelenleg.

 

Hazai pályán, hosszú hétvégén, sok néző előtt, parázs hangulatban és jó időben. Ezek csak a körülmények. A tények viszont azok, hogy a DVSC felkészült a szezon hajrájára. Nagy menetelés lesz, de ez a csapat van elég tökös, hogy sikeres legyen az utolsó ötös. Első lépésben megverjük a Videotont! Utána nézhetünk tovább...

 

A csapat mellett a tábor életében is kiemelt fontossággal bír a mai találkozó. A fehérváriakkal való régi barátság néhány éve megszűnt, aztán a doberdói csata még nagyobb mélységbe taszította a két brigád kapcsolatát. Hadakozás a pályán, a lelátón és azon túl! Kell ettől több egy vasárnapra?!

 

Aki teheti látogasson ki a Nagyerdei Stadionba és bíztassa a helyszínen a Dicsőséges Nagy Lokit!

 

Mindörökké Debrecen!

fotó: dvsc.hu

Friss milliárdosok

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek