Sport
2023-04-14

Hazai pályán folytatja a rájátszást a DEAC

Saját közönsége előtt is megkezdi a playoff küzdelmeit a DEAC kosárlabdacsapata, a címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely elleni negyeddöntő második mérkőzését szombaton 18 órától rendezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Másfél negyedig tudta tartani a lépést az újdonsült kupagyőztes otthonában a Debreceni Egyetem alakulata, ám ezt követően a Falco akarata érvényesült, s végül húsz pontos, magabiztos sikert arattak a párharc első felvonásán. Az elmúlt héten a vasiak három mérkőzést is játszottak a Magyar Kupában, ám a fáradtság nem látszott a játékukon, végig fizikális kosárlabdát bemutatva igazolták, hogy miért tartják elsőszámú bajnokesélyesnek őket.

-Sajnos nem úgy sült el a mérkőzés, ahogy szerettük volna, hiába játszottak három mérkőzést is az elmúlt héten, sokkal inkább feldobta őket a kupagyőzelem. Mi a szokásosnál enerváltabban játszottunk, mindenképp szeretnénk a második meccsre ezen változtatni, mert tudunk ennél sokkal jobban kosárlabdázni. -vélekedett a negyeddöntő első mérkőzéséről Garamvölgyi Ákos.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása tehát 1-0 a Falco javára, így kulcsfontosságú találkozó következik, hiszen a sárga-feketék egy sikerrel karnyújtásnyira kerülhetnek a négy közé jutástól. Ugyanakkor egy DEAC győzelem egyben azt is jelenthetné, hogy egy hét múlva biztosan lenne még egy mérkőzés az Oláh Gábor utcán.

-Sok gyermeteg hibát vétettünk, a lepattanózás és az egyéni védekezés nagyon gyenge volt, ez okozta a vesztünket, és ezek szombaton sem fognak beleférni. Szerintem új dolgot nem kell kitalálnunk, magunkra kell elsősorban odafigyelni, úgy kell játszanunk, ahogy tettük azt az alapszakasz második felében. Van bennünk egy tüske a szerdai produkciónkkal kapcsolatban, tudjuk, hogy ennél többre vagyunk képesek, így szeretnénk magunknak és a szurkolóinknak is bizonyítani, hogy több van bennünk. Ha az említett dolgokban fel tudunk javulni, akkor már elégedettek leszünk, de bízom benne, hogy ez egy győzelemmel is párosul majd. -zárta szavait az erőcsatár.

Kezdődik az elődöntő

Megszűnt a látogatási tilalom a Klinikai Központban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek