Sport
2023-01-05

Az FTC ellen folytatjuk péntek este

A DEAC hokisai számára pénteken rangadó mérkőzés következik, az ellenfél a Ferencváros lesz.

A találkozó igencsak keménynek ígérkezik, bár az ezt megelőző fordulók különböző eredményeket hoztak a küzdő felek konyhájára. A mieink négy góllal nyertek Dunában, míg az FTC a Magyar Kupában volt érdekelt és alulmaradt az újpestiekkel szemben. A kupameccs is egyértelművé tette, hogy a zöld-fehérek tovább erősítik a keretüket. Többek között leigazolták azt a finn Matias Sointut, aki korábban EBEL-bajnok lett a Bolzanóval és több első-és második vonalbeli klubnál megfordult. A kupavereség után kinyilvánították, hogy a jövőben az Erste Ligára fognak koncentrálni, ami jelzi; mindent megtesznek annak érdekében, hogy előbbre kerüljenek a tabellán. Elsőként a mieink kerülnek szembe a változatlanul komoly ambíciókat ápolgató Ferencvárossal. A debreceniek jelenleg 43 pontot gyűjtöttek, ezzel a negyedikek, az ötödik a Brassó 40 ponttal, míg az FTC-Telekom 37 ponttal a hatodik helyen található. Mivel hirtelen nagyon közel került az alapszakasz hajrája, égetően szükségünk van a további pontokra a vetélytársak ellenében. Nem feledhetjük azonban, hogy a fővárosi együttes jóval többre képes annál, amit a tabella jelenleg mutat és bármikor összeállhatnak néhány jó teljesítményre.

Természetesen ezzel a mieink stábja is teljes mértékben tisztában van. György József vezetőedző véleménye szerint éles, kemény meccs elé nézünk, amikor elsődleges fontosságú a jó kezdés és a szilárd védekezésből indított gyors támadások. További gond, – folytatta a szakvezető – hogy a FTC-vel két hónapja játszottunk utoljára, sem az a meccs, sem a tegnapi Magyar Kupa-összecsapás nem nyújt támpontot arról, milyen játékerőt képviselnek majd ellenünk. Mindkét fél részéről komoly tétje van a találkozónak, akár 6 pontos meccsnek is nevezhetjük. A mieink 4 sorral lépnek majd a jégre, bízunk abban, hogy a hosszas sérülésből frissen felépült játékosaink továbbra is a szakvezetés rendelkezésére állnak.

A debreceni közönség is sokat tehet a mérkőzés sikere érdekében. Az ellenféllel együtt érkező törzsszurkolók biztosan igyekeznek majd buzdítani az övéiket, a hangpárbajban tehát nem maradhatunk alul. Kérjük a debreceni drukkereket, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a rangadón, és hangos biztatással segítsék győzelemre a mieinket! Az Erste Liga TV élőben közvetíti a találkozót, a helyszíni támogatás azonban most jóval fontosabb lenne!

2023. január 06. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 128
DEAC – FTC-Telekom

Elmarad a Bodrumspor elleni mérkőzés

Szuperhős

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek