Sport
2022-11-09

Quirikó Vivien: Erőnléti gondjaink aligha lesznek

A Debreceni Egyetem U15-ös gárdájánál történtek változások, ettől függetlenül a vezetőedző bízik a jó szereplésben.

A DEAC U15-ös leány futsalcsapata a hétvégén megkezdi a szereplését a bajnokságban, az első ellenfél a Gödöllő lesz, a mérkőzés szombaton 14 órakor kezdődik a DESOK-ban. Ebben az idényben tizenkét együttes vállalta az indulást, az MLSZ a gárdákat kettéosztotta. A Keleti csoportban Quirikó Vivien tanítványai mellett a Gyulai Amazonok, a Gödöllő, a Tóalmás, a DVTK-Vénusz és az Újpest szerepel, míg nyugaton az Astra, a Budaörs, a Csepel, a TFSE, a Tolna és Almásfüzitő alkotja a mezőnyt. Az alapszakaszban tizenöt fordulót rendeznek, aztán az első helyezettek az aranyéremért, míg a másodikak a bronzért küzdhetnek meg oda-visszavágós párharcban.

– Nehéz még beszélni az erőviszonyokról, hiszen az újpestiekről, a gödöllőiekről és a tóalmásiakról sem rendelkezünk jelenleg sok információval, néhány forduló után tisztulni fog a kép – kezdte a beszélgetést Quirikó Vivien. – Az kijelenthető, hogy a gyulaiak az első pozíció legnagyobb esélyesei, mivel évek óta remek szakmai munka zajlik náluk. A diósgyőrieket szintén az élbolyba várom, bár abban reménykedem, hogy velük fel tudjuk venni a versenyt. Minimális célunk a harmadik hely lehet a Keleti csoportban, de elképzelhető, hogy ezt túlteljesítjük. A legutóbbi szezonhoz képest eléggé átalakult a keretünk, úgy érzem, hogy a lányok egyre jobban összecsiszolódnak. Sokan még most ismerkednek a sportággal, így a különböző taktikai elemek elsajátítására fektetünk nagy hangsúlyt. A játékosok zöme futball mellett futsalozik, emiatt általában heti négy edzés szerepel a programban, vagyis erőnléti gondjaink aligha lesznek. Némi izgatottságot érzek a rajt előtt a csapatomon, ami addig nem jelent gondot, amíg nem csap át görcsösségbe. Természetesen örülnék, ha jól sikerülne az első találkozó, a DESOK talaja a gödöllőieknek szokatlan lesz, ebből pedig profitálhatunk – zárta mondandóját a trénerünk.

A szabályzat értelmében egyébként az alakulatok minden meccsre két túlkorost (2006-os vagy 2007-es születésű játékost) nevezhetnek.

MLSZ Országos Leány Futsal U15 Keleti csoport
DEAC-Gödöllői SK
2022. november 12. (szombat) 14:00, DESOK

Bíró Ádám: Óriási büszkeség lesz Magyarországot képviselni

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek