Sport
2022-08-24

Szlovákiai felkészülési versenyen vett részt a DEAC frizbicsapata

Az őszi bajnoki szezonra készülve Szlovákiában vett részt felkészülési versenyen a DEAC frizbicsapata. A Manic Miner elnevezésű tornán végül hatodik helyen végzett a klub.

A nagy hagyományokkal rendelkező versenyt immár 16. alkalommal rendezték meg a Besztercebánya közelében fekvő Perhát településen az augusztus 13-14. hétvégén. A debreceni csapat először 2008-ban szerepelt ezen a tornán, a későbbi években többször is visszatértek a játékosok, sőt olyan esztendő is volt, amikor a cívisvárosi alakulat végzett az élen. A mostani tornán szerzett tapasztalatokról Rácz Árpád szakosztályvezető számolt be.

– A versenyre azzal a céllal érkeztünk, hogy a klubhoz mostanság csatlakozott játékosainknak fejlődési, gyakorlási lehetőséget biztosítsunk a bajnokság őszi szezonkezdése előtt. Ennek megvalósításához bevontuk azokat a klubtagjainkat, akik bár szerepet vállalnak a szakosztály működtetésében, de ma már inkább szervezői teendőket látnak el, és nem aktív játékosok, vagy nem a DEAC FreeBees színeiben kergetik a korongot, de szívük mélyén nagyon is kötődnek debreceni gyökereikhez. Ez a generációk közötti hídépítés és a hagyományok ápolása fontos része az identitásunknak, és most is az igazolódott be, hogy ez a szemlélet a közösséghez nemrég csatlakozott sportolóknak sokat segít beilleszkedésben. A meccseken a rutinos vén rókáink adták a stabilitást és a játékrendszert, míg a fiatalok a lendületet és gyorsaságot. Hat mérkőzést játszottunk, amiből kettőt nyertünk meg, és végül a hatodik helyen végeztünk. Az elért helyezéstől azonban sokkal fontosabb, hogy a kezdőbb játékosok egy olyan szemlélettel ismerkedhettek meg, hogy minden mérkőzésből tanulhatunk lényeges játékelemeket, és a csapat teljesítménye szempontjából mennyire fontos az apró sikereket észrevenni. Biztos vagyok benne, hogy az újoncaink teljesítményén a nemzeti bajnokság összecsapásai során is meg fog látszani ennek a verseny hétvégének hatása. A bajnokság szeptember 3-án a Budapest Heroes elleni idegenbeli mérkőzésen folytatódik számunkra – fogalmazott Rácz Árpád.

Végeredmény

  1. Iron Horse
  2. LOL mix
  3. Outsiterz
  4. Renegades
  5. Ufons
  6. DEAC FreeBees
  7. Outsiterz Classic
  8. Dream Team
  9. KEFEAR

DEAC mérkőzéseinek eredménye

DEAC FreeBees – Dream Team 11-6

DEAC FreeBees – KEFEAR 11-10

DEAC FreeBees – Outsiterz 7-15

DEAC FreeBees – Renegades 7-11

DEAC FreeBees – LOL mix 4-14

DEAC FreeBees – Ufons 8-11

Díszelőadással nyitották meg a debreceni Csokonai Fórumot

Megkezdődik a jegyértékesítés a Hell Szuperkupára

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek