Sport
2022-03-09

Az éllovassal csapunk össze

Rácz Zsolt szerint a Debreceni Egyetem alakulata nem fog feltartott kézzel kifutni a játéktérre.

Kisebb szünetet követően a DEAC férfi futsalosai csütörtök este a címvédő és listavezető Haladás otthonában folytatják a szereplésüket a felsőházban. A szombathelyiek az alapszakaszgyőzelem után a rájátszásban sem lassítottak, hiszen a Veszprémet 2-0-ra, az Újpestet és a Berettyóújfalut pedig 4-2-re győzték le. Ellenfelünk eredményeire pillantva leszűrhetjük, hogy nehéz dolgunk lesz, és a helyzetünket az sem könnyíti meg, hogy a sérült Vass Ottó és a betegséggel bajlódó Szabó Ábel sem léphet pályára.

– A Hali csarnokában mindegyik csapat megizzad, ám ha kiadjuk magunkból a maximumot, valamint a koncentrációnkkal nem lesz gond, akkor lehet esélyünk egy szép eredményre. Riválisunknak nincs sok gyenge pontja, bezzeg az erősségeiről sokáig beszélhetnék. Ki kell emelni a két légióst, Luiggit és Henrique Dinizt, ám mellettük a magyar játékosok is magas szintet képviselnek. Az előző bajnokink óta keményen dolgoztunk az edzéseken, így jó erőnléti állapotban várhatjuk az összecsapást. Elég messze van Debrecentől Szombathely, emiatt már szerdán útnak indultunk, a megérkezés után pedig a helyszínen fogunk tréningezni – nyilatkozta Rácz Zsolt.

Csapatunk a Magyar Kupában eddig két ellenfelet állított meg, ennek köszönhetően a legjobb nyolc közé jutott. Nemrég kiderült, hogy Elek Gergő tanítványai az újpestiekkel küzdhetnek meg a négyes döntőbe jutásért.

– Kaphattunk volna könnyebb, de nehezebb vetélytársat is. Jó csapatnak tartom az Újpestet, ezért biztos vagyok abban, hogy kiegyenlített párharc előtt állunk – hangsúlyozta 22 esztendős futsalosunk.

NB I Felsőház 4. forduló
Haladás VSE-DEAC
2022. 03. 10. (csütörtök) 18:30, Haladás Sportcsarnok

Sándor Tamás a legjobb játékos

"Magányos lelkek városi katlanokban" - KULTopik: Regényvárosok

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek