Sport
2021-08-17

Erős lesz a mezőny az idei salakmotor versenyen

Folytatódik a hagyomány: idén is megrendezik a Debrecen Nagydíjat a Perényi Pál Salakmotor Stadionban augusztus 20-án. A versenyen 16 fős nemzetközi mezőny küzd majd meg a serlegért. A viadal megrendezését Debrecen városa is támogatja – jelentették be 2021. augusztus 17-én a szervezők.

2019-ben vette át a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. a Gázvezeték utcai Salakmotor pálya üzemeltetését. Ezen a cégen keresztül Debrecen önkormányzata az elmúlt két évben összesen 63 millió forinttal támogatta a sportágat. Ebből az összegből valósult meg a pálya felújítása, illetve versenyek finanszírozása. A 46. Debrecen Nagydíjat 1 millió forinttal segíti a város – mondta el Barcsa Lajos alpolgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

„A tavalyi Debrecen Nagydíjon 4200 néző volt jelen. Ez jól jelzi, milyen népszerű a salakmotor a városban, ezért szívesen támogatjuk a viadalt” – jelentette ki Barcsa Lajos.

A 2021-es versenyen 16 motoros vesz részt. Ausztráliából és az Egyesült Államokból is érkeznek például vaspapucsosok a cívisvárosba, de képviseltetik magukat a lengyelek, illetve indul majd az ukrán Aleksandr Loktaev is, aki a tavalyi nagydíj óta a pályarekordot tartja. A legnagyobb sztár pedig a dán Peter Kildemand lesz.

„Törekedtünk arra, hogy legalább egy világklasszis, Grand Prix-tapasztalattal rendelkező versenyzőt el tudjunk hozni, és szerettünk volna fiatal tehetségeknek is lehetőséget adni. Magyarországot három versenyző képviseli: Magosi Norbert, Kovács Roland és Fazekas Dennis is szeretne futamot nyerni” – mondta el Baráth Norbert, a szervező Speedwolf ügyvezetője.

A tájékoztatón Szabó Péter, a Schaeffler FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője kiemelte: a cég főszponzorként támogatja a viadalt, amire jegyeket is vásárolnak a sportágért rajongó munkavállalóiknak.

A Debrecen Nagydíj történetének legeredményesebb versenyzője, a 12-szeres győztes Adorján Zoltán hozzátette: a nagydíj napján jelenik meg az életét, pályafutását bemutató könyv, ami reményei szerint a fiataloknak is motivációt jelenthet arra, hogy sportoljanak, és próbálják ki a salakmotorozást.

A 46. Debrecen Nagydíj augusztus 20-án 15:00-kor kezdődik a Perényi Pál Salakmotor Stadionban. A belépés védettségi igazolványhoz kötött.

 

A Natura 2000 területeket népszerűsíti a Hortobágyi Nemzeti Park fejlesztése

Minden negyedik építőipari szereplőnél talált jogsértést az adóhivatal

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek