MegMinden
2024-04-25

Idegesítő dalok

(retroways.com)

A zenetörténet legirritálóbb popdalainak rangsora

#1 - Ismeretlen művész - Baby Shark Dance

Ha van egy dal, amit a világon szinte mindenki ismer, az a Baby Shark. Ha csak kimondod hangosan a "baby shark" szót, szinte kizárt, hogy ne ugrana be azonnal a fejedbe a dallam. A 2010-es évekből származik, és nem teljesen ismert, hogy ki írta ezt a dalt, és mi az eredete. Annyit tudunk, hogy az óvodákban és a gyerekek (és felnőttek) körében világszerte híressé vált.

Nem véletlenül olyan fülbemászó ez a dal, és ez részben azért van, mert annyira idegesítő. És azért olyan idegesítő, mert annyira fülbemászó!

#2 - The Proclaimers - I'm Gonna Be (500 Miles)

A popzene legidegesítőbb dalainak listáján a második helyen az 500 Miles áll. Bár maga a dal tulajdonképpen az I'm Gonna Be címet viseli, mégis inkább 500 Miles néven ismert... nyilvánvaló okokból. Kit ért már túrázás közben rajtakapott valaki, aki nem hagyta abba ennek a dalnak az éneklését? Megtanultátok megutálni a túrázást a szüntelen éneklés hatására?

A dalban tisztességes potenciál rejlett, de van valami a hangzásban és a dallam ismétlődésében, ami miatt reszelős és nehéz többször meghallgatni. Olyan érzés, mintha soha nem érne véget a dal.

#3 - Aqua - Barbie Girl

Ha most hallja először a Barbie Girl című dalt, akkor azt hiheti, hogy ez a világhírű Barbie babák promóciós dallama. Ez azonban nem is állhatna távolabb a valóságtól, és minél többet hallgatod a dalt és annak szövegét, annál jobban megérted, hogy egyetlen cég sem írna ilyen szöveget egy gyermekjáték reklámozására.

Barbie valóban beperelte az Aqua-t Barbie miatt. De nem azért, mert a dal idegesítő volt és arra volt ítélve, hogy a fejedben ragadjon, mint ahogyan azt talán elhitették veled!

Az eredeti írást itt találja.

Vad Fruttik

Szakmai együttműködés a Nemzeti Kajak-Kenu Akadémiával

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek