MegMinden
2024-03-30

Ádám Martin

(sport365.hu)

Visszatérne zöld fehérbe a magyar válogatott monstruma.

Ádám Martin soha nem fogja elfelejteni a 2021-22-es NB I-es szezont, amikor is 32 bajnokin 31 gólt szerzett, és ezzel gólkirály lett a magyar élvonalban.

A szünet nélküli gólgyártás válogatottságot és külföldi szerződést ért a csatár számára, aki 2022 óta 46 mérkőzésen 16-szor volt eredményes a dél-koreai Ulszan HD csapatában.

Nem meglepő, hogy jó szívvel emlékszik vissza a paksi időszakra Ádám, ezért a magyar válogatott Koszovó elleni, 2-0-ra megnyert keddi mérkőzése után az NB1.hu a volt csapatáról is kérdezte a 29 éves játékost. Először is azt, hogy szívesen játszana-e egyszer ismét zöld-fehér mezben.

„Szerintem fogok is még játszani, igen” – nyilatkozta Ádám Martin, akit valóban el tudnánk ismét képzelni Bognár György támadószellemű csapatában, ahol egyszer már bizonyított.

Hol végezhet a Paks?

Idén pedig a Paks bizonyít, amely a Fradi mögött mindössze két ponttal lemaradva második a bajnokságban – úgy, hogy a címvédőnek még van egy elmaradt mérkőzése. A harmadik Fehérvárral szemben viszont nyolc pont a zöld-fehérek előnye, avagy igencsak jó esélyük van az ezüstérem megkaparintására. A Ferencváros erejét számításba véve, földöntúli bravúrral azért még az aranyérem is elérhető.

„Drukkolok a Paksnak, de nem hiszem, hogy meglesz az arany, nehéz hajrá következik a bajnokságban. De az ezüst is abszolút szépen csillogna. Amikor én Pakson játszottam, sokáig a harmadik helyen álltunk, jól emlékszem, aztán a végét elrontottuk. Reméljük, hogy most nem fogják elrontani a srácok, és maradnak a második helyen. „A bajnoki cím szépen hangzik, de azért azt nehéz lenne elérni” – fogalmazott Ádám Martin, aki a magyar válogatottban Törökország és Koszovó ellen is lehetőséget kapott.

„Döntsétek el ti, hogy ott-e a helyem!”

A koszovóiak elleni, 2-0-ra megnyert keddi találkozón kezdőként a szünetig volt a pályán. „Mi tudtuk, hogy nehéz lesz, nem tudom, ti mit gondoltatok. Mi azért levideóztuk őket, egy nagyon jó játékosokból álló, jó csapatra számítottunk. Az első félidő jutott nekem, megbeszéltük a maestróval (Marco Rossi – a szerk.) délután, tisztában voltam vele, hogy 45 percet meg kell nyomnom, az jut nekem. Az elején nem találtuk védekezésben, hogy merre mozogjunk. A második félidőben aztán sikerült megnyernük a meccset. Megyünk tovább” – nyilatkozta magyar újságíróknak a felkészülési mérkőzés után.

Ádám Martin 2022. március 24-én, a szerbek elleni, 1-0-ra elveszített barátságos mérkőzésen debütált Marco Rossi válogatottjában. „Azóta 22 meccsen játszhattam volna, és 21 alkalommal játszottam is. Döntsétek el ti, hogy ott-e a helyem! Nagyon nem szokott változtatni a kapitány. Meglátjuk!” – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy ő – a szurkolók és a média véleményével összhangban – egyetért-e azzal, hogy biztosan helyet kap az Eb-keretben.

„Tizennégy veretlen meccset nem kell nagyon magyarázni”

Korábban gyakran előfordult, hogy a meccsek hajrájában bukott a magyar válogatott, miközben mostanság éppen a végén eredményesebb a csapat. Ez pedig egyfajta mentális erősödést is jelenthet, amivel Ádám Martin is egyetért. „Biztosan.”

Ez egy csapat erénye is lehet, nem véletlenül van ez így, hogy a hajrában eredményesebb a válogatott, mint korábban. De ettől függetlenül a döcögős rajton, az első félidei játékunkon javítani kell mindenképpen. Kielemezzük majd, hogy ez miért történhetett most így.

A törökök elleni 1-0, majd a Koszovó elleni 2-0 azt jelenti, hogy tovább javított sorozatán a Rossi-válogatott.

„Tizennégy veretlen meccset nem kell nagyon megmagyarázni. A játékelemeket ki kell elemezni, hogy mi működött, és min kell javítani. Mindkét meccs döcögősen indult, ebben az is benne lehet, hogy négy hónapja találkoztunk utoljára. Sok időnk nem volt most sem, de majd nyáron több időnk lesz a közös munkára. Bízom benne, hogy gördülékenyebben fog menni majd akkor a felkészülés. Nincs még a fejemben az Eb”

A korábbi Vasas- és Kaposvár-csatár jól tudja, hogy nem volt hibátlan a nemzeti csapat játéka.

Most még benne lehetnek a játékunkban a hibák, hiszen felkészülési mérkőzéseken futballoztunk. De fontos volt az eredmény is, hiszen kijött 60 ezer szurkoló a stadionba, ami lenyűgöző. Nem lebecsülve Koszovót, de azért ez egy keddi mérkőzés volt, amelyre így is ilyen sokan kilátogattak, köszönjük a szurkolást.

Az Eb-re még nem gondol sokat, annál inkább a dél-koreai feladataira. „A klubommal sok meccset játszunk még az Eb-ig, mostantól főleg erre fogok koncentrálni. És persze arra, hogy sérülésmentes maradjak. Nincs még a fejemben az Eb, de amikor nem a focival foglalkozom, akkor néha beugrik, hogy milyen lesz.”

A magyar válogatott június 4-én Írországba látogat, majd négy nappal később Debrecenben fogadja Izraelt. A két felkészülési mérkőzés után pedig június közepén kezdődik az Európa-bajnokság csoportköre: 15-én Svájc, 19-én a házigazda Németország, 23-án pedig Skócia lesz az ellenfél.

Az eredeti írást itt találja.

Az autizmus különleges világa

Kettős jubileumot ünnepel a Kaláka

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek