MegMinden
2023-12-30

Kőgazdagok

(index.hu)

Ők öten lettek 2023 leggazdagabb emberei.

Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere az idén. A Tesla és az X vezérének vagyona 92 milliárd dollárral, 229 milliárd dollárra gyarapodott a Bloomberg Billionaires Index szerint.

Elon Musk júniusban szerezte vissza a világ leggazdagabb embere címet Bernard Arnault francia luxusmágnástól. Ahogy az Indexen is megírtuk, a trónra való visszakerülését annak köszönheti a milliárdos, hogy májusban jelentősen nőttek a Tesla részvényei.

A Tesla vezérigazgatója idén 92 milliárd dollárral lett gazdagabb részvényeinek pénteki tőzsdezáráskor elért árfolyama szerint – mindez azután, hogy tavaly 138 milliárd dollárt veszített.

A második helyre csúszott vissza a tavalyi listavezető, Bernard Arnault, a Louis Vuitton, a Moet és a Hennessy márkákat magában foglaló cégcsoport, az LVMH elnöke, akinek vagyona 17 milliárd dollárral, 179 milliárd dollárra emelkedett.

A szupergazdagok listáján a negyedik lett Bill Gates, a Microsoft alapítója 141 milliárd dollárral, ami 31,5 milliárd dollárral több a tavalyinál.

A Microsoft exvezérigazgatója, Steve Ballmer az ötödik a listán, akinek vagyona 45 milliárd dollárral, 131 milliárd dollárra nőtt.

A leggazdagabbak 500-as listájának sereghajtója a svájci Thomas Straumann, az egészségügy területén tevékenykedő üzletember, akinek vagyona egy év alatt 1,37 milliárd dollár növekménnyel 5,55 milliárd dollárra emelkedett – írja az MTI.

Az eredeti írást itt találja.

Drive-thru

Sportszerviz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek