MegMinden
2023-12-03

Mark Knopfler

(firstclass.hu)

Eladó a zenészlegenda kincset érő gitárgyűjteménye.

A Christie’s a XX. század egyik meghatározó gitárlegendájának gyűjteményét nyitja meg a nagyközönség előtt. Mark Knopfler a Dire Straits énekese, szövegírója és gitárosa igazán különleges darabokkal büszkélkedhet, amelyek értékét tovább növeli, hogy ő valaha kézbe fogta ezeket a hangszereket. 

A tehetős rajongók több mint 120 gitárra, erősítőre licitálhatnak majd, amelyek bemutatják, felöleik a fél évszázados, gazdag zenei karrier legnagyobb mérföldköveit. Ezekkel a hangszerekkel, felszerelésekkel születtek a Dire Straits legnagyobb slágerei, a szólóalbumok és filmzenék is. 

Mark Knopfler igazi újítóként és zenei felfedezőként mindig az egyedi hangzásra törekedett, a virtuóz, ujjal pengető gitárjátékához a Fender, Gibson, Gretsch, Martin gyártóktól választotta ki a számára legérdekesebb darabokat, valamint akadtak egyedi építésű, kizárólag számára készített hangszerek is. 

A teljes bevételt negyedét egyenlő arányban osztják fel, és olyan jótékonysági szervezeteknek adományozzák, amelyeket a Knopfler évek óta támogat. A kalapács alá kerülő tárgyak értéke 300 és 500 000 font (130 ezer – 218 millió forint) között mozog, így a rajongók és gyűjtők széles köre vehet részt a liciten. A kiemelt darabok december 9. és 13. között lesznek megtekinthetők New Yorkban, majd a teljes kollekciót a Christie’s londoni székhelyén 2024. január 19. és 30. között kiállításon lehet megtekinteni.

Rengeteg érdekes tétel akad az aukcióra szánt hangszerek között. Ilyen Knopfler 1983-as “Les Paul Standard ’59 Reissue” típusú gitárja, amit a “Money For Nothing” felvételéhez használtak a Dire Straits 1985-ös Brothers In Arms albumán, valamint az azt követő turnén, és a leghíresebb az 1985-ös Live Aid-koncerten amikor a Dire Straits a “Money For Nothing”-ot adta elő Sting közreműködésével.

Az eredeti írást itt találja.

Apolló mozi

LETERELI A RENDŐRSÉG A KAMIONOKAT A 4-ES FŐÚTRÓL

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek