MegMinden
2023-12-02

Környezetvédelmi aktivizmus

(szavon.hu)

Ne várják a fiataloktól a klímaválság megoldását!

Környezetvédelmi aktivizmus, bútorfelújító workshop, drámafoglalkozás – a Bolygó Közösségi térben megtörténik, amit annyiszor szemrehányóan kérnek számon az idősebbek a fiataloktól: bevonódnak, aktivizálódnak, közösséget szerveznek. 

Ez a Bolygó tényleg pörög: az iskolaidő után kezdődő foglalkozásokon – még az előadásokon is – gyakran negyvenen, ötvenen vesznek részt. Az aktivizmust támogató események mellett kulturális és művészeti produkciók is történnek itt.

A Bolygó célja, hogy felkészítse a fiatalokat a klímaválság elleni küzdelemre, hogy környezettudatosabbá váljanak – egy folyton bővülő, színes, befogadó, barátságos közösség segítségével. 

A környezetvédelem a tudatosabb fogyasztási – illetve nem fogyasztási – szokások kialakításával kezdődik – így kerülnek Bolygóba bútorfelújító, ruhajavító, batikoló és számos más barkácsoló és kézműves workshopok. Amikor a felvételeinket készítettük, éppen egy bútort újítottak fel páran: egy tizenöt év körüli fiú egy csiszológépet pörgetett szorgalmasan, míg három tinédzser lány zöldre festette a fémalkatrészeket.   

Az eredeti írást itt találja.

Sportszerviz

Befektetési stratégiák a tudományban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek