MegMinden
2023-09-16

Térey János

(kultura.hu)

Megvásárolták Térey János Káli holtak című regényének filmjogait.

A Káli holtak mozgóképes adaptációjának jogát Csáky Attila producer vásárolta meg, így várható, hogy a közeljövőben film készül a 2018-ban megjelent műből, amely Térey János első prózaregénye volt.

„Glamour és vér. Egy egzisztencialista horror. Ahol az érzelmek őszinték, a szerelem tiszta, a szex vad és a horror kegyetlen. Egy innovatív, előzmények nélküli, semmihez sem hasonlítható mozifilmet szeretnék. Valódi romantikus hősök egy kiszámíthatatlan világban, ahol bármi megtörténhet és meg is történik. Pont olyan, mint amilyen jövő vár ránk a 21. században itt, Európa közepén, a történelmi Magyarországon” – fogalmazott terveiről a magyar.film.hu oldalnak a producer.

„Már a regény megjelenése előtt beszélgettünk róla Térey Jánossal, egy régi álmom vált valóra, amikor aláírtuk a jogörökössel, Harmath Artemisszel, az író özvegyével a megfilmesítési szerződést. Közösen gondolkozunk, előttünk van még a mű forgatókönyvvé átdolgozása, aztán jöhet a casting, és bízom benne, hogy hamarosan nagyvászonra kerülhet a Káli holtak” – tette hozzá Csáky Attila.

A regényből a Katona József Színházban készült színdarab, az adaptációt Bíró Bence dramaturg és az előadás rendezője, Dömötör András készítették. A produkció, amelynek bemutatója 2021. szeptember 17-én volt, megkapta a legjobb új magyar dráma / színpadi szöveg, a legjobb előadás, a legjobb rendezés, a legjobb férfi főszereplő (Tasnádi Bence) és a legjobb női epizódszereplő (Fullajtár Andrea) kategóriákban a Színikritikusok díját.

Térey János művei közül A Nibelung-lakóparkból készült film Mundruczó Kornél rendezésében.

Az eredeti írást itt találja.

Borlepárlási támogatás segíti a borászatokat

Gazdasági Versenyhivatal

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek