MegMinden
2023-09-02

Education:Next

(forbes.hu)

Magyar edtech cégeket választottak az európai elitbe.

Tizennyolc vállalkozás és startup került be az oktatástechnológiai vállalatok nemzetközi szakmai fórumára.

Augusztustól csatlakozik az European Edtech Alliance-höz a tavaly októberben alapított, már tizennyolc vállalkozást és startupot tömörítő Education:Next Oktatástechnológiai Szövetség. A szakmai együttműködés célja, hogy a hazai és magyar nyelvű határon túli oktatástechnológia innovátorait segítse az edtech nemzetközi piacán való helytállásban.

„Az Education:Next elsődleges célja, hogy a hazai, innovatív oktatástechnológiai tartalmat és eszközt, módszertani fejlesztést végző vagy forgalmazó szervezetek, vállalatok, szakmai műhelyek számára platformot, és támogatást biztosítson a hazai, határon túli és nemzetközi piacra lépéshez, tőkéhez jutáshoz, tudásmegosztáshoz, kapcsolatteremtéshez” – mondta Horváth Ádám elnök, az Maker’s Red Box executive partnere. (A vállalkozásról legutóbb a 100 ezer eurós Google-díjuk és a klímaváltozásra kidolgozott alkotópedagógiai tananyaguk kapcsán írtunk.)

Konferenciát szerveznek, amivel a szövetség tagjait fejlesztik

A szövetség már működésének első évében sikeresen pályázott közvetlen EU-s forrásra. Az EdTech Talents projekt keretében egy kiterjedt, európai szintű szakértői együttműködés jött létre, melynek köszönhetően német, észt, spanyol és további országok neves oktatástechnológiai szakértői jönnek Magyarországra a szövetség tagjainak fejlesztését támogató workshopokra és konzultációkra.

 

A szövetség tagja többek között a Forbesban is megjelent CraftuniqueBookR KidsEnablerRedmenta és az Okos Doboz is. Az Education:Next tavalyi megalakulása óta 500 tanárhoz hozta közelebb a vállalkozások megoldásait, emellett pedig a finn és észt oktatástechnológiai szövetséggel, valamint az EU szakértői fórumaival is felvette a kapcsolatot.

„Az elmúlt évtized technológiai fejlődését az oktatástechnológia is gyorsan követi, hatalmas átalakulás zajlik az oktatók és tanulók számára elérhető eszközök és azokat beépítő módszertanok piacán” – tette hozzá a szakember.

Miután az egyesület fontos célkitűzése a hazai és nemzetközi konferenciák, tudásmegosztó események és találkozók szervezése, a sikeres tavalyi esemény után 2023 őszén újra megrendezik az Education:Next oktatástechnológiai konferenciát.

Az eredeti írást itt találja.

Mimi Webb

Mocsári hibiszkusz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek